LEHÚZÁS

Vigyázz! Csalók árulnak hamis fesztiválbérletet a neten!

Aliz egy hirdetőtől vásárolta az olcsóbb VOLT bérleteket, később kiderült: a csaló többször is eladta ugyanazokat a jegyeket.
  • Szerző: Ripost

A jóhiszemű Aliz egy internetes hirdetésre jelentkezett, hogy olcsóbban juthasson az áhított VOLT fesztivál bérlethez.

Csütörtökön felutaztam Pestre, hogy személyesen vegyek át két VOLT bérletet. Látszólag minden rendben volt a jegyekkel. Számlát is kaptam, illetve az eredeti vevő okmányainak fénymásolatát is.

- meséli Aliz, aki a vásárláskor még nem sejtette, hogy csalás áldozata lett.

Boldog volt, hogy olcsóbban jutott a jegyekhez, ahogy mondja, manapság már mindenki ott spórol, ahol tud.

Napokkal később véletlenül nézett fel abba a fesztiválos csoportba, ahol korábban az olcsóbb bérleteket látta, de megdöbbenve tapasztalta, hogy újra eladóvá vált a már nála lévő két fesztiváljegy.

Kommenteltem, írtam is neki, de semmi válasz. Szóltam a dologról a poszt alatt érdeklődőknek is. Nekik persze visszaírt, de a posztot kitörölte.

Mivel az eladó megadta a számát, Aliz próbálta felhívni, de a számot azóta rejtélyes módon kivonták a forgalomból.

Veszélyes a hometicket jegy vásárlása!

A fiatal lány úgynevezett hometicketet, azaz online vásárlás után otthon kinyomtatható jegyet vett az idegentől.
A fesztiválra való beengedéskor a szervezők vonalkód és a sorszám alapján ellenőrzik a jegyek valódiságát, ez biztosítja, hogy ugyanazzal a jeggyel csak egy személy juthasson be.

A jegy másolását a törvény tiltja és bünteti

- tájékoztatnak a szervezők.

Ha valaki a jegyét mégis lemásolja, akkor is csak az elsőként érkező juthat be, a többiek pedig a törvény szerinti felelősségre vonásra számíthatnak.

A jegyiroda nem tud velem mit kezdeni

- bánkódik Aliz, aki most már nem is a pénzét sajnálja, inkább másoknak akar segíteni azzal, hogy a vele történtek napvilágot látnak.

Rendőrségen az ügy

Aliz a -nak elmondta: bízik benne, hogy rendőrségi feljelentéssel megakadályozhatja, hogy a csaló még több embert károsítson meg.

A kifizetett összeg miatt még csak szabálysértési eljárást folytat a rendőrség, de mivel a srác üzletszerűen csinálja, esélyes, hogy bűncselekményként fogják kezelni

- mesélte a lány lapunknak, akit eddig már 4 másik ember is megkeresett, akik ugyanettől a férfitól vásárolták a másolt VOLT bérleteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?