LEHÚZÁS

Vigyázat! Külföldi szélhámosok magyarokra vadásznak a neten!

Már többeket becsapott egy feltételezhetően külföldi bûnbanda. Ha szoktál az interneten kereskedni, akkor mutatjuk, hogy mire figyelj...
  • Szerző: WM

Egyre többen szeretnének megválni feleslegesnek vélt cuccaiktól, manapság az internetnél pedig keresve sem lehetne jobb helyet találni a kereskedésre. Ugyanakkor nem árt elővigyázatosnak lenni, hiszen sokan próbálják kihasználni az anonimitást, és így átverni gyanútlan embereket. Az atv.hu egyik olvasója felhívta az oldal figyelmét, hogy mire is kell kiváltképpen vigyázni.

A konkrét eset úgy kezdődött, hogy egy nő szeretett volna megszabadulni a jó állapotban lévő menyasszonyi ruhájától. A hirdetésre egy Sean Eury nevű férfi hamar le is csapott, tört magyarsággal közölte, hogy őt érdekelné a ruha. A könnyebb kommunikáció érdekében átváltottak angolra, majd az ismeretlen Sean arra kérte a fiatal hölgyet, hogy hozzon létre egy PayPal-fiókot, amin keresztül lebonyolíthatják a tranzakciót. 

A gyanútlan eladó ennek eleget téve csinált egy fiókot, majd nem sokkal rá kapott is egy e-mailt, amiben tájékoztatták, hogy 650 euró (kb. 200 ezer forint) érkezett a számlájára. Mint utólag kiderült, az e-mail hamis volt, ugyanis ebben azt közölték, hogy a pénzhez csak akkor férhet hozzá, ha egy megadott címre a hölgy átutal 250 eurót, azaz mintegy 75 ezer forintot. A nő ezután gyanakodni kezdett, és rövid keresgélés után rájött, hogy egy közismert csaló próbálta átverni. 

A PayPal hivatalos és hamis levele közti különbséget ide kattintva lehet megtekinteni. 

A PayPal egyébként hivatalosan is megerősítette, hogy a cégük nevében hamis e-maileket küldözgetnek csalók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?