LEHÚZÁS

Vigyázat! Csaló gázóra leolvasók járják megint az országot!

Ne dőlj be azoknak, akik gázóra leolvasónak adják ki magukat, és így próbálnak bejutni a lakásodba. Azokat is zavard el, akik ilyen jogcímen pénzt kérnek tőled.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Főgáz az MTI-hez eljuttatott közleményében elhatárolódott minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, és jelezte ezek felderítésében együttműködnek a rendőrséggel.

A Főgáz felidézte: az elmúlt hónapokban a lakossági földgázpiacon több lépcsőben három nagy egyetemes szolgáltató is visszaadta szolgáltatási engedélyét, ezért a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal további 1,3 millió ügyfél ellátására jelölte ki a társaságot.

Hangsúlyozták: a fogyasztók átvételével kapcsolatban a Főgáz nem végez rendkívüli gázmérő-leolvasást, mérőcserét, vagy bármilyen műszaki beavatkozást, az állami gáztársaság részéről ilyen megkeresésre a földgázfelhasználóknak nem kell számítaniuk. Személyes megkeresés esetén a Főgáz mindig előzetesen értesíti felhasználóit.

Ne dőlj be a csalóknak!

Jelezték továbbá, hogy a nemzeti közműszolgáltatás részeként működő társaság folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek révén további rezsicsökkentés érhető el. Ennek érdekében a Főgáz több nagyfogyasztójánál a gázmérők felülvizsgálatát kezdeményezte. Ezt kizárólag munkatársaival és megbízható partnereivel a társasházi fogyasztói körében végzi, ahol közös - 10 köbméter per óra feletti teljesítményű - fogyasztásmérő berendezés üzemel. Az ehhez szükséges személyes megkeresések esetén a Főgáz mindig előzetesen értesíti az érintett felhasználókat annak időpontjáról - közölte a társaság.

A Főgáz felhívja ügyfelei figyelmét, hogy alkalmazottai és megbízottjai külön kérés nélkül kötelesek felmutatni arcképes igazolványukat, ennek elmaradásakor a személyes megkeresés esetén a fogyasztók mindig igazoltassák a megkeresőt.

Nincs joguk pénzt kérni

A gázórát leolvasó, vagy szerelési munkákat végző alkalmazottaknak nincs felhatalmazásuk arra, hogy készpénzt vegyenek át az ügyfelektől munkájuk során, ugyanis a Főgáz semmilyen esetben nem végez helyszínen, készpénzben fizetendő munkát. A Főgáz munkatársainak nincs joguk iratot vagy személyazonosságit elkérni, mivel munkájukhoz erre nincs szükségük - szögezték le a közleményben.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?