LEHÚZÁS

Undorító módszerrel rabolta ki az idősotthon lakóit a saját gondozójuk

Több mint 70 millió forinttal vágta meg az idősotthon lakóit az a vezető pozícióban lévő férfi, aki a gyanútlan áldozatok bankszámlakezelésére hivatkozva csalta ki a netbankos adataikat, és utalta át a számlájuk tartalmát a sajátjára.
címkék:
  • Szerző: T.D.

A Monori Járási Ügyészség két férfi ellen emelt vádat sikkasztás gyanújával, akik összesen 73 millió forintot csaltak ki a gyömrői idős otthon lakóitól.

Az egyik férfi az intézetben vezető pozícióban dolgozott, a másik egy ügyvéd, aki hamis okiratokkal segédkezett egy lakáseladásnál.

Az intézet dolgozója azokat az idős embereket szemelte ki magának, akikről tudta, hogy sok pénzük van, és rendszeresen kapnak magasabb nyugdíjat.

A károsultak bizalmába férkőzött, és arra hivatkozva, hogy szívesen kezeli a bankszámlájukat, teljes körű meghatalmazást kapott az ellátottak számlavezetése felett. 

2008 óta folyamatosan utalgatta a saját számlájára az összegeket.

Az otthon egyik lakóját rávette arra, hogy adja el a lakását, aminek vételárát persze ő maga zsebelte be. Ugyanennek a férfinak egy másik, értékesebb lakását is kinézte magának, ám azt az idős úr nem akarta eladni, ezért a bűnügy másik vádlottjának, az ügyvédnek a segítségét kérte. Õ hamis okiratokat gyártott, így a lakáseladás sikerrel járt, a bácsinak összesen 30 millió forint kárt okozva.

Az ügyészség csalással és sikkasztással vádolja az egyelőre még szabadlábon védekező két férfit.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?