LEHÚZÁS

Újabb quaestoros szívatás, erre figyeljen!

Akinek 500 ezer forintot meghaladó összeg jár a kártalanításból a Quaestor kötvényei után, annak a személyi igazolványa és lakcímkártyája mellett más módon is igazolnia kell magát a pénzt kifizető bankban. Nem egyszerû hozzájutni az egyébként csökkentett értékû járandósághoz.
címkék:

Mint azt korábbi cikkünkben írtuk, a károsultak csak az úgynevezett fiktív kötvényeik után juthatnak hozzá 6 millió forint erejéig a pénzükhöz, a meglévőnek mondott kötvényeik egyelőre parkoló pályán várakoznak, mert a kárrendezési alapban nincsen pénz.

Egy igazolvány nem elég?

Ám azok sem lehetnek feltétlenül boldogok, akik hozzájuthatnak járandóságukhoz, ugyanis egy a nak nyilatkozó károsult elmondta, a kifizetéseket intéző OTP Bankban az 500 ezer forint feletti összegek esetében nem elégszenek meg a jogosult személyi igazolványának felmutatásával, hanem emellett egy másik, fényképet is tartalmazó útlevelet vagy új típusú gépjármű vezetői engedélyt is kérnek. Aki ez utóbbiakat nem viszi magával, vagy ilyenekkel nem rendelkezik, az újabb csatára számíthat az ügyintézővel.

6 millión 500 ezer forint a bukta

Sokan azzal is csak most szembesülnek, hogy a Beva (Befektető-védelmi Alap) csak 1 millió forintig téríti a kötvény teljes értékét, afölött 10 százalékkal csökkentett összeget fizet. Vagyis akinek éppen 6 millió forint járna, az 500 ezer forint veszteséget kénytelen elkönyvelni.

Ez persze még mindig jobb opció annál, mintha a teljes összeget bukta volna.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?