LEHÚZÁS

Tovább zsugorodik a kabinpoggyász mérete. Hol a határ?

A RIPOST információi szerint egyes légitársaságok ismét csökkenteni akarják a fedélzetre felvihető a kézipoggyász méretét. Nagy kérdés, hogy Magyarországot mikor éri el a szigorítás.

 

Eddig sem volt éppen egyszerű úgy belepréselni a holmit a kézipoggyászba, hogy minden beleférjen. Nagyon is meg kellett fontolni minden egyes darabot. Hiszen ha nem tartod be a súlyhatárt, pluszpénzt kell fizethetned a csomagodért, miközben mindenki az olcsó repülőjegyekre hajt.

Rossz hírünk van: úgy tűnik, hogy a kézipoggyász mérete ismét változni fog.

20 százalékkal kisebb legyen

Nyilván szigorításról van szó, a terv szerint csökken majd a fedélzetre felvihető csomagok mérete.  Egyes légitársaságok a minap ilyen értelmű közös nyilatkozatot fogalmaztak meg - adta hírül a time.com. Mindez nem elég, a csomag formájáról is hivatalosan rendelkeznének, e szerint ha nem téglaalakú a bőröndöd, vagy a kézitáskád, fel sem szállhatsz a gépre. Egyelőre még nem világos, hogy az újítást hány légitársaság vezetné be,

az azonban bizonyos, hogy a kézipoggyász megengedett mérete 21 százalékkal csökken.

Túl sok helyet foglal a poggyász?

Az American Airlines szerint a változtatás azért szükséges, mert a legtöbb utas maximálisan kihasználja a lehetőségeket, mindenki a megengedett legnagyobb méretű kézipoggyásszal utazik. Így viszont egyszerűen nincs lehetőség az összes csomagot kényelmesen és biztonságosan elhelyezni

Nézz utána!

Egy biztos: minden légitársaságnál mások a kézipoggyászra kiadott méretszabályok. Amikor tehát kiválasztod az úticélod és már tudod, melyik társaság gépével repülsz, tájékozódj a honlapjukon. Így nem érhet meglepetés a reptéren.

Mi a helyzet itthon?

Azt egyelőre nem tudni, mikor lép érvénybe az új amerikai szabályozás és hogy az európai légitársaságok mikor igazodnak majd hozzá. A magyar utasok leggyakrabban a Wizz Air gépeivel repülnek. A társaság telefonon elérhető diszpécsere a -nak mindössze annyit mondott, hogy nem áll módjában tájékoztatást adni arról, hogy a Wizz Air tervez -e a kézipoggyász-méret csökkentést, s ha igen, vajon mikor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?