LEHÚZÁS

Tiltakoznak a nők a vezető nélküli autó ellen! Féltik a gyerekeket...

Állítólag tíz éven belül az utcai forgalomban is elterjedhetnek az emberi beavatkozás nélkül közlekedni képes autók. A jelek szerint azonban ennek nem mindenki örül. A nők gyûlölik már a gondolatát is. Féltik a gyerekeiket!

Sosem engednék egy ilyen autóval iskolába a gyereket

Egy amerikai kutatóintézet ezer embert kérdezett meg arról, mit gondolnak a vezető nélküli autókról. Az eredmények elgondolkoztatók.

Míg a férfiak többsége számára vonzó és izgalmas lehetőség az önjáró gépkocsi, a legtöbb nő köszöni, nem kér belőle.

Azt mondják, nem hisznek abban, hogy az autó kellőképpen biztonságos lehet, különösen a városban. Szinte senki nem bízná rá a robotautóra gyermekeit: 100 megkérdezett nőből csupán hatan volnának hajlandóak emberi felügyelet nélkül iskolába küldeni a lurkókat.

A pasik élvezni akarják

A férfiakat ezek az aggodalmak nem érdeklik, viszont félnek attól, hogy az önjáró gépkocsival el fog veszni a vezetés élvezete (44%). Az összes megkérdezett több mint egyharmadát (36%) teljesen hidegen hagyja a lehetőség, hogy emberi beavatkozás nélkül közlekedjenek az automobilok, ez pedig megkérdőjelezi azokat a dollármilliárdokat, amiket az autógyártók az elmúlt években a technológia kifejlesztésére fordítottak.

Az Audi a közelmúltban már közúton demonstrálta a forgalomban egyedül elboldoguló jármű technológiáit, a Google néhány hónapon belül a közutakra szabadítja saját robotautóját, de az összes nagy márka nyomul ezerrel.

 

Azért van ebben valami jó!

Ha a teljesen önjáró gépkocsira nincs is igény, a részmegoldások nagyban megkönnyíthetik és biztonságosbbá tehetik az autóvezetést. A holttér-felügyelet, az automatikus vészfékezés vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek ma már egyre kevésbé számítanak különlegesnek, ráadásul kutatások bizonyítják, hogy hatékonyan segítenek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?