LEHÚZÁS

Ne dőlj be, újra támadnak a telefonos csalók!

Egyre agresszívebb módszerekkel próbálkoznak a telefonos csalók. Összeszedtük a mostanában divatos legdurvább lehúzásokat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egyre pofátlanabbul lopnak tőlünk a telefonos csalók! Már nyoma sincs a régi mézes-mázas rábeszélős hangnemnek,  újabban  fenyegetnek is. Adatokat követelnek és turkálnának a bankszámládban. Fontos, hogy ne dőlj be a csalóknak, ha csak egy kicsit is úgy érzed, kamu hívásod van, tedd le a telefont! Persze ehhez fel kell ismerned a helyzetet.

Összeszedtük, melyik az a

7 legnépszerűbb trükk, amivel átvághatnak.

1. Kamatcsökkentéssel etetnek

Az ismeretlen hívó megkérdezi van-e bankhiteled, s ha igennek felelsz kamatcsökkenéssel csábít, ehhez kérné el a személyes adataidat. Nehogy ilyenkor bármit megadj! Akár a papírjaidat is hamisíthatják, amit sok pénzért adnak tovább a feketepiacon.

2. Azt mondja, szerelj fel riasztót!

A hívó figyelmeztet, hogy a környéken elszaporodtak a betörések. Aztán felajánlja, hogy ingyen beszereli nálad a riasztót. A java eztán jön, mert a riasztórendszer működtetésének szabott havi díja van, amit be is vasalnak rajtad, ha aláírod a szerződést.

3. Hatalmas nyereménnyel kecsegtetnek

Örömhírt kapsz e-mailben, megütötted a főnyereményt! Milliomos lettél, de nem tudják átutalni a pénzt, ezért hívd fel a megadott telefonszámot. Ha jelentkezel, próbálnak sokáig a vonalban tartani, hiszen egy brutálisan emeltdíjas telefonvonalról van szó. Aztán már csak a számla megérkezése után, jössz rá az átverésre.

4. A Microsoftot is hamisítják!

Felhívnak telefonon a Microsoft nevében, azt állítják vírusos lett a géped. Tölts le egy vírusirtót, kérik. Aztán a kémprogram ellopja az össze személyes adatodat.

5. Egzotikus utazással kecsegtetnek

Azt mondják, luxus hajóutat nyertél, de a járulékos költségeket te fizeted, utalj nekik pár ezer forintot, aztán kihajózhatsz.

6. Csaló ügynök is támadnak!

Felhív az "ügynök, hogy túl sokat fizetsz a kötelező biztosításra! Van számodra egy visszautasíthatatlan ajánlata. Valójában  ő is csak a személyes adataidra kíváncsi.

7. Elmaradtál egy részlettel?

Felhívnak a bankod nevében, hogy késel, pontatlanul fizeted a részleted. De ha, azonnal utaész egy havi törlesztést az általuk megadott bankszámlára, nem lesz baj.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?