LEHÚZÁS

Még nekik áll feljebb! Pénzt követelnek, és negyedmilliárdot kapnak az elítéltek

Több mint 230 millió forint kártérítést ítélt meg 43 magyar elítéltnek az Emberi Jogok Európai Bírósága. A koszra, a kis helyre és a hideg vízre panaszkodtak.
  • Szerző: T.D.

Nem elég, hogy a bűnözőket az ország dolgozóinak adóforintjaiból tartjuk el, de ők még perelnek is, a per költségei és a kártérítés is az adózók zsebét terheli.

43 magyar rab nyert pert az állammal szemben az Emberi Jogok Európai Bíróságán, mert a koszra, a meleg víz hiányára, a zsúfoltságra, a heti két-három fürdési lehetőség csekélységére és a kosztra panaszkodtak. 

"Fejenként két és fél millió és kilencmillió forint közötti összeget nyertek."

Még a legkisebb összeg (két és fél millió forint) is, a magyar átlagkereset alapján, 15 hónap alatt kereshető meg. A perköltséggel együtt, összesen 230 millió forintot kell kicsengetnie az államnak.

Ez még nem minden

Jelen pillanatban is több ezer eljárás van Magyarország ellen a börtönök állapota miatt. Számolj csak utána, mennyi pénzt perelhetnek még le rólunk az elítéltek. Tény, hogy a magyar büntetőrendszer nem éppen a luxuskörülményekről híres, de azért a pofátlanságnak is legyen már határa. Büntetésből kerültek börtönbe, nem pedig jutalmazási céllal!

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?