Létrehozva: 2015.07.10.

Még mindig sokan bedőlnek a régi átverésnek

Ma is egy régi, de új köntösbe bújtatott átverés hódít hazánkban, a váratlan csomagküldés. Ha te is bedõlsz neki, hosszú és veszteséges hónapok elé nézel.

Azt hiszed, ma már biztonságban vagy a csalókkal szemben? Nem veszed fel a telefonod, ha ismeretlen számról hívnak. A pénzedet a bankban tartod. Már a PIN-kódodat sem hordod a tárcádban. Vannak azonban olyan csalók, akiknek nem kell még a telefonszámod sem.

Ma már egyszerűen megszerezhetők az adataid. Szinte minden internetes oldalon elkérik a neved és a címed. Sokszor már egy boltban sem vásárolhatsz anélkül, hogy ne kérjék el az adataid.

Erre utaznak a csalók is. Ha megvan a lakáscímed, akkor elvesztél. Most figyelj, ilyenkor sem a rablóktól vagy épp a lakásfeltöréstől kell félned a legjobban,

hanem a váratlanul érkező, és nem megrendelt csomagokról.

Mit rejt a csomag

A Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület szerint bárki kaphat termékmintákkal csomagot. Ezek sokszor visszakereshetetlen címekről vagy esetleg postafiókcímről érkeznek. Persze az is lehet, hogy épp te rendeltél egy létező cégtől terméket még pár évvel ezelőtt. Most azonban ismét küldenek, - pusztán figyelmességből - egy újabb adag terméket.

Mit kezdj a csomaggal

Sokan a sarokba dobják a csomagot - akár felbontották, akár nem -, azzal a mondattal, hogy ez engem nem érdekel. Ennél rosszabbat azonban nem is tehetnél! Hiszen a feladó épp erre vár. Ha nem küldöd azonnal vissza a csomagot – bár ez is pénzbe kerül –, akkor pár nap múlva érkezhet egy kedves kis sárga csekk, amiben egy számodra ismeretlen, és felettébb nagy összeg van feltüntetve.

Ha már csekket is kaptál

Ilyen esetben is érdemes az egész csomagot és a csekket is visszaküldened a feladónak. Akkor se rémülj meg, ha beszéltél már a csomag küldőjével telefonon, ugyanis lehet, hogy

a vonal túlsó végén egy csengő hangú diszpécser próbál meggyőzni arról, hogy fizetned kell. Sőt, megeshet, hogy behajtóval fenyeget.

Mit tehet a jog

A jó hír, hogy ebben az esetben  a jog teljes mértékben a fogyasztót védi. Tehát a nem megrendelt árut nem kell kifizetned semmilyen körülmények között! A fenyegetőzés pusztán a megfélemlítés része. Akkor se fizess, ha esetleg ténylegesen rendeltél valamit az adott cégtől régebben, azonban ők még továbbra is küldözgetnek neked csomagokat! Jó, ha tudod, nem neked kell lemondani a további megrendelést.  Jogilag a cég feladata, hogy megkérdezze írásban, kérsz-e még a termékükből.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nyolcéves eltiltást kapott a vb-n ezüstérmes magyar sportoló

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-