LEHÚZÁS

Készpénzzel fizetsz? Megőrültél vagy ilyen gazdag vagy?

Tisztázzuk: kártyával fizetni mindig ingyenes! Sőt, a hitelkártyákhoz gyakran visszatérítés is jár.
  • Szerző: Ripost

Tavaly év eleje óta havonta 150 000 Ft-ot ingyenesen lehet felvenni, de maximum két részletben, és csak annak, aki kérte. Mégis sokan idegenkednek a kártyájukat fizetésre használni, csak pénzt vesznek fel vele.

Drága dolog

De mi van, ha nem akarsz ennyi pénzzel mászkálni? Vagy ha éppen többre van szükséged?

Ilyenkor bizony a bankok keményen megkérik az árát annak, hogy bankjegyekkel kell dolgozniuk. Azt bankja és bankszámlatípusa válogatja, hogy mennyire, úgyhogy nem árt rákérdezni, ha legközelebb a bankfiókodban jársz.

ATM-ből mindig olcsóbb pénzt kivenni, mint banki pénztárból, mivel abban nem ül ember, akinek dolgoznia kell vele. Ha mégis fiókban veszel fel pénzt, azért általában az összeg 0,2-0,7%-át kérik el, ami egymilliónként akár 7000 forint is lehet!

Ezért jó a kártya

Kártyával fizetni viszont mindig ingyenes, ezért senki – sem a bank, sem az üzlet – nem számol fel semmilyen tranzakciós díjat, úgy, mint mondjuk egy átutalásnál. Gyakoriak az olyan akciók, amikor bizonyos kártyákhoz még külön engedmény is jár az üzletekben!

Vigyázz, a posta kivétel!

Ha nem az új csekkbefizetős automatákat használod, hanem a postáskisasszonynak adod oda a kártyádat, az készpénzfelvételnek számít, méghozzá a drágábbik fajtából!

A kártya ráadásul nem szakad, nem szóródik szét a táskádban és nem gond, ha a fürdőgatyád zsebében marad.
Rég elmúlt az az idő, amikor feltartottad vele a sort – ma már lassabb visszaadni egy húszezresből, mint Paypass-szal fizetni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?