LEHÚZÁS

Így spórolj ezreket a konyhában

Van néhány tuti ötletünk, hogyan tudod jóval kisebbé tenni a kiadásaidat!

Fizetésnap előtt sokaknak okoz fejfájást, hogy milyen vacsorát tegyenek a családi asztalra. Jó hír számukra, hogy van élet a paprikás krumplin túl. Van is pár tippünk, hogy hogyan spórolj pénzt a főzéssel:

Hús helyett készíts rakott zöldségeket!
Káposzta, kel, karfiol olcsón beszerezhető a piacon. Nyáron klasszikus megoldás a lecsó. Ha pedig hiányérzeted van, virslivel feldobhatod bármelyiket. Még egy kis tejföl vagy tejszín, és mindenki megnyalja a tíz ujját!

Főzz nokedlit tészta helyett!

Liszt és tojás mindig van otthon, és talán egy kis tej. Ezekből, meg egy kevés plusz fűszerből ízlés szerint nem csak olcsóbb, de a bolti tésztáknál sokkal ízletesebb étel készíthető.

Süss a sütőben!

Kevesebb zsiradékot igényel, mint a serpenyős ételek elkészítése. Így nem csak az olajjal spórolhatsz, de az egészség szempontjából is kedvezőbb. Ráadásul nem is kell egész délelőtt a tűzhely mellett állni.

Termeszd újra a zöldségeket!

Nem kell hozzá más, csak egy pohárnyi víz, és kevés odafigyelés. Nem csalás, ennyitől tényleg újra nőni kezd a saláta, káposzta, a zöldhagyma és a zeller is. A zöldség fel nem használt részét kell vízbe tenni, amiből a fogyasztható részek ki fognak nőni. Legalább ezeket már nem kell megvenni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?