Létrehozva: 2015.12.03.

Hihetetlen, mit találtak a csokimikulásokban!

Az ünnepek elõtt a csokimikulásokat ellenõrizte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriuma. Húszféle terméket vizsgáltak meg, alkotóelemeire bontva! Még õk is meglepõdtek az eredményeken!

A Magyar Élelmiszerkönyv szabályai szerint a csokoládék (vagyis étcsokoládék) kakaótermékekből és cukrokból készülő termékek, míg a tejcsokoládék gyártásához ezen túlmenően tejet és tejterméket használhatnak fel a gyártók. 

A hatóság akkreditált laboratóriumában azt vizsgálták, hogy a “csokoládé”, illetve “tejcsokoládé” termékek gyártásához valóban csak kakaóvajat használtak-e, illetve a “kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz” jelöléssel ellátott termékek valóban 5 százalék alatti mennyiségben tartalmazzák-e ezen zsírokat.

És hogy mit találtak a vizsgált termékekben? Eláruljuk, semmi gyanúsat! Még az ellenőrök is csodálkoztak.

Most, hogy szinte naponta vonnak be termékeket a forgalmazás alól, mert nem felelnek meg az előírásoknak,, vagy valami olyasmit tartalmaznak, aminek nem kellene benne lennie, bizakodásra adhat okot az eredmény. 

Íme, a szörnyen unalmas videó arról, hogyan vizsgálják laboratóriumban a csokimikulásokat:

Novák Ferenc, a megyei fogyasztóvédelmi egyesület elnöke szerint megnyugtató az átfogó vizsgálat, melynek eredménye segítheti a vásárlókat. Nyugat-európai országokban nagy hagyománya van az ilyen teszteknek, s örvendetes, hogy egyre gyakrabban idehaza is ellenőriznek egy-egy termékkört. - írja a sonline.hu.

A  boltokban csokimikulásokból is bőséges a választék, s nem feltétlenül az a döntő, hogy milyen szép a termék csomagolása, hanem az áru minősége a fontos – hangsúlyozta. – Jó volna, ha a lakosság az ünnepi forgatagban is gondolna a tudatos vásárlás fontosságára. Vagyis tájékozódjanak, nézzék meg a termék eltarthatósági idejét, s feltétlenül őrizzék meg a számlát, illetve a blokkot, mert ha probléma van a termékkel, bizonyítani tudják, hogy hol vásárolták azt.

Az sem elhanyagolható, hogy mégis miből készül az adott édesség! Érdemes elolvasni az információs címkét, amelyen feltüntetik az alkotóelemeket. Minél nagyobb ugyanis az adott édesség kakaótartalma, annál biztosabb, hogy nem a gagyi, pocsék ízű kategóriába nyúltunk bele.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-