LEHÚZÁS

Három és fél év börtönt kapott a nőgyógyász, aki követelte a hálapénzt

Olyan is akadt az elmúlt években áldozatai között, aki kölcsönt vett fel a takarékszövetkezettől, hogy megmûtse az orvos.
  • Szerző: Ripost

Nyílt titok volt a veszprémi Cholnoky Ferenc kórházban, hogy az egyik ott dolgozó onkológus-nőgyógyász nem utólag fogadta el esetleg a hálapénzt, hanem előre követelte.

Az egyik bátor asszony azonban a műtétjére "mindössze" 50 ezer forinttal érkezett, mire a doktor közölte vele: a fennmaradó 100 ezer forintot majd a következő alkalommal rendezzék. A nő azonban a találkozóra nem a pénzzel, hanem egy diktafonnal érkezett, majd hangfelvételével feljelentést tett a rendőrségen.

Ezután derült ki, hogy a doktor

másoktól is követelte a pénzt, nemcsak a műtétért, hanem a vizsgálatokért is.

A vélemények megoszlanak: a tárgyaláson az egyik nő azt mondta, nem haragszik rá, mert megmentette az életét. Egy férfi azonban arról számolt be, neki a műtét után megmondta, hogy nem tudta felesége összes kóros szövetét eltávolítani, a műtétekért kért 150 ezer forintot azonban zsebre vágta. Az asszony pár hónappal később elhunyt.

Egy másik nő azt mesélte, ő például a kórház takarítónőjétől tudta, mennyi a tarifa, úgyhogy nagyon nagy titokról nem lehet szó. Az orvos ennek ellenére mindent tagadott, egyik szembesítés sem sikerült. Inkább azzal indokolt, hogy a veszprémi kórház szülészeti osztályán folyó hatalmi harc áldozatául esett, bár még csak nem is pályázott az osztályvezetői állásra.

Büntetlen előéletét, szakmai életútját és alacsony bérét vette figyelembe a bíróság, amikor kiszabta rá a három és fél év letöltendő börtönbüntetést. Emellett négy évre eltiltották a foglalkozásától, és 1 millió 40 ezer forint értékben vagyonelkobzást rendeltek el. Felmentésért fellebbezett, így az ügy majd a Veszprémi Törvényszéken folytatódik.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?