LEHÚZÁS

Hamis parfüm minden utcasarkon. Hogyan ismerheted fel?

Parfüm esetében az olcsóság nem éppen erény, sőt! Ha ilyenbe botlasz azonnal merüljön fel benned a gyanú, hogy nem igazi a termék. Pláne, ha egy utcai árus szatyorból kínálva próbálja rád sózni.
címkék:

Ugye, te is imádod a finom illatokat, de a drága parfümöt nem mindig engedheted meg magadnak? És ha tényleg nem futja rá, talán olykor lejjebb adsz az igényeidből. Esetleg középkategóriásat vagy még olcsóbbat választasz, vagy kisebb üveggel veszel. Esetleg megkeresed azt az árust, amelyik legolcsóbban adja a kedvencedet.

Nagy kérdés ilyenkor, hogy melyik a jó döntés. Hiszen egyáltalán nem biztos, hogy azt kapod a pénzedért, amire gondolsz...

 

Ha túl olcsó, rögtön gyanús is!

A parfüm lényege az összetétel. Meghatározó illatanyagait elő lehet állítani természetes és mesterséges úton is. A két módszer közt lényegi a különbség: a szintetikus úton előállított illatok ereje meg sem közelíti a természetesekét. Viszont a módszer lényegesen olcsóbb, így jó áron lehet kihozni vele akár világhíres illatokat is - a parfümhamisítók meg is teszik. Így aztán

elképesztő mennyiségű hamis parfüm kering a kereskedelemben!

Ha tehát bárhol túl olcsón kínálnak márkás parfümöt, ott gond lehet magával a termékkel, vagy az eredetével. Nem kizárt, hogy lopott árut próbálnak rád sózni, de az is könnyen elképzelhető, hogy silány hamisítványt rejt a doboz. Ugyagyígy gyanakodj túlzott mértékű akciók esetén! Ha 20-25 ezer forintos drága parfümöt 8-10 ezer forintért kínálnak, lehet turpisság a dologban!

Ha túl gyorsan illan el az illat

A legtöbb drogériában papírcsíkokat készítenek a parfümös polcokhoz, ha szeretnéd valamelyik terméket kipróbálni, ezekre érdemes fújnod az illatmintát. 

Ha 2-3 óra múlva nem érzel a papírcsíkon semmit, akkor bizony egy gyenge utánzatot akarnak rád sózni.

Persze az illatok hatóideje más és más. Fontos tudni azt is, hogy az orrod könnyen hozzászokik az illatokhoz, hiába fújsz magadra többet és többet egy adott parfümből, nem fogod jobban érezni az illatát.

Online vásárlás

Egy újabb rizikófaktor! Lehet, hogy alapvetően megbízol az egyre népszerűbb online vásárlásokban, azonban óva intenénk attól, hogy parfümöt rendelj a neten! Soha nem tudhatod, mit szállítanak ki. Lehet díszes a csomag , sőt még az illat is hasonló. Talán csak napok múlva tűnik majd fel, hogy a méregdrága rendelt illatoddal valami nem stimmel. hamisítvány.

Figyelj a csomagolásra

Mielőtt parfümöt veszel, nézz utána a neten milyen kiszerelésben árusítják. Ma már nagyon jó utánzatok készülnek a csomagolásból is. Azonban légy résen. Ha nem jól illeszkedik a címke, vagy gyanús a felirat, akár a fém doboz nem illeszkedik jól. Inkább keress egy boltot, ahol biztosabban vásárolhatsz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?