LEHÚZÁS

Ezért nagyon veszélyes nyaralás közben az internet használata!

Nem is gondolnád, mennyi veszély leselkedik rád, ha nyaralás közben mobilozol esetleg egy internetkávézó gépét használod. Fogadd meg ezeket a tanácsokat!

A G Data német vírusvédelmi cég biztonsági szakembere szerint, az egyik legfontosabb, hogy a nyaralást előtt külső tárolóeszközre végezz mentést a számítógépedről, ezen kívül, hogy aktiváld a lopás elleni védelmet. Így bemérhető az eszköz helyzete és távolról lezárható vagy az összes tárolt adat törölhető.

Egy notebookok esetében a merevlemez titkosításával is megakadályozható, hogy a tolvajok elolvassák a tárolt adatokat. Az eszközön lévő szoftver frissítésével a biztonsági rések megszüntethetőek, egy biztonsági szoftver telepítésével pedig teljeskörű védelem biztosítható - vélekedett a szakember.

Az egyik legfontosabb, amire nyaralás alatt figyelned kell!

A vakáció alatt nem ajánlott a nyilvános WLAN (WiFi) hálózatok, valamint a

reptereken, pályaudvarokon, szállodákban kínált ingyenes hotspotok használata sem,

mivel ezek gyakran nincsenek a megfelelő védelemmel ellátva. Még a vezeték nélküli hálózatok elérését lehetővé tévő funkciót is érdemes kikapcsolni a szakember szerint, mert például a WLAN és a Bluetooth is nyitva hagyja az eszközöket az elektronikus bűnözők számára.

Anyagi megfontolásból pedig tanácsos letiltani az adatroaming használatát, mivel rengeteg alkalmazás kéretlenül is küld és fogad adatokat, ezáltal jelentős adatforgalmat és roamingdíjat generál.

A szakember végül hangsúlyozta, hogy az internetkávézókban használható nyilvános számítógépeken lehetőleg kerüld az online bankolást, vagy vásárlást, és soha ne tölts ilyen gépekre személyes adatokat. - írja az MTI közleményében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?