LEHÚZÁS

Érvénytelen papírpénzt kapott az automatából a zalai asszony!

Hologram nélküli ezerforintost adott egy ATM-automata egy zalaegerszegi nőnek, aki csak akkor vette észre az érvénytelen bankót, amikor fizetni akart vele.

Meglepő dolgot tapasztalt egy zalaegerszegi asszony, amikor a boltban akart fizetni azzal a pénzzel, amit korábban egy automatából vett fel. Kiderült ugyanis, hogy nála lévő 9 ezer forintból az egyik papírpénz érvénytelen,

olyan ezerforintost adott ki az ATM, amin nem volt hologramcsík.

Az észrevételt a Zalai Hírlap továbbította az érintett pénzintézetnek, amelyik banktitokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a konkrét esetről, csak általánosságban tudtak nyilatkozni.

Mint írták, az ATM-ek feltöltése kizárólag a Magyar Nemzeti Bank rendeletében meghatározottak szerint történhet. Eszerint csak azokat a bankjegyeket lehet az automatákba visszaforgatni, amelyeket az MNB által meghatározott hardver- és szoftververzióval rendelkező bankjegyvizsgáló gép forgalomképesnek minősített.

Viszont, ha ilyen ügyben panasz érkezik hozzájuk, úgy a pénzfelvétel pontos idejének ismeretében ellenőrizni tudják, hogy a konkrét tranzakcióhoz tartozó töltés során előfordult-e valamilyen bankjegy-feldolgozógép-probléma, és kivizsgálható az is, hogy

miként mehetett át a gépen korábbi kiadású, nem forgalomképes pénz.

Jó hír, hogy ilyen esetben viszont a forgalomból már kivont, vagy sérült bankjegyet a bankfiókok díjmentesen kicserélik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?