LEHÚZÁS

Erre figyeljen, ha kuponokkal vagy akciósan vásárol

Kuponokat használni vásárlásnál nagyon praktikus, hiszen sok pénzt spórolhat meg vele. Igaz ugyanez az akciókra is. De érdemes körültekintőnek lennie!

Mindannyian

szeretünk kuponokkal vásárolni: miért fizetnénk teljes árat valamiért, ha olcsóbban is megkapjuk... Vannak viszont az ilyen vásárlásnak szabályai, ezeket pedig hasznos észben tartani.

Többnyire a kuponos akció nem vonható össze más akciókkal. Ha tehát azt látja az adott terméknél, hogy kettőt fizet, de hármat vihet haza belőle, akkor jó esély van rá, hogy döntenie kell: vagy a kuponnal él, vagy pedig a feltüntetett akciós lehetőséggel.

Gyakran akkor használható fel egy kupon, ha egy minimális értékhatárt elér a vásárlásának végösszege.

Ugyanakkor mindemellett a vásárolni kívánt termékekre is fontos odafigyelni.

Hiszen néhány üzletben csak bizonyos termékekre használható fel a kupon, más helyeken pedig egy kupon akár több termékre is beváltható.

Általában egy vásárlásnál csak egy kupon érvényesíthető, ugyanakkor sok üzlet webáruházában is nyugodtan felhasználhatja azt. Mindenképpen figyeljen oda fizetéskor a pénztárnál, hogy valóban érvényesítették-e a kupont, hiszen egy esetleges hibát csak a helyszínen tudnak orvosolni.

Megtévesztő lehet, ha csak a termékre, a márkára figyel. Legalább ilyen fontos szempont a kiszerelés. Könnyen lehet, hogy a kiválasztott, 500 ml-es samponra nem érvényesíthető a kedvezmény, ugyanakkor az 1 literes kiszerelésre már igen.

 

 

Összességében tehát a legfontosabb: figyelmesen olvassa el a kupon feltételeit, az ott feltüntetett egyéni szabályokat. A pénztárnál pedig időben tisztázza az esetleges félreértéseket, hogy valóban jó eredményt könyvelhessen el. Hiszen odafigyeléssel igazán megéri élni ezekkel a lehetőségekkel! A témáról bővebben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján olvashat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?