LEHÚZÁS

Bankkártyával vegyél buszjegyet, a készpénz bennragadhat!

Ipari méretekben tömködik be a BKK jegyautomatáinak száját a piti csalók, így a visszajárót nem, vagy csak hosszas piszkálás után lehet belőle kibányászni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sokan nem is tudják, mi a baj, csak sietnek a dolgukra, így akár több ezer forintjuk is bánja a dolgot, miközben a közelben várakozó alakok dörzsölik a markukat. Ez a lopás olyan gyakorivá vált, hogy a BKK is lépett az ügyben.

Mit lépnek?

Az utazási társaság mai közleménye szerint frissítik a jegykiadó automaták szoftvereit, így azok 40 másodperc múlva visszahúzzák a visszajáró pénzt, ha addig nem nyúlnak érte. Így nem lesz értelme eltömíteni a nyílást, hiszen ennyi idő alatt még az sem tudja kipiszkálni a bele rakott papírt, aki eredetileg odarakta.


Az automaták képernyőjén figyelmeztető feliratok is futnak majd magyarul és angolul, továbbá a gépek ezentúl képeket is készítenek a vásárlókról, úgy, ahogy a bankautomaták szoktak, így könnyebb lesz azonosítani a csalókat és a pórul járt vásárlókat is.

Hogy kerüld el?

Addig is, amíg minden automatával végeznek, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni:

-    Fizess inkább bankkártyával, főleg, ha nagyobb értékű tömbjegyet vagy bérletet veszel a gépből.

-    Ha mégis készpénzzel fizetsz, a vásárlás előtt ellenőrizd a visszajáró pénz nyílását!

-    Ha mégis megtörtént a baj, használd az automatán található "Segítség" gombot, amivel közvetlenül a BKK ügyfélszolgálatán dolgozó ügyintézővel beszélhetsz.

-    A BKK mindenkit kártalanít, tehát mindenkinek visszaadja a pénzét a bejelentést követő 30. napig, ezért mindenképpen jelentsd be, ha pénzed ragadt az automatában.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?