LEHÚZÁS

9 óriási hiba, amit repjegyvásárlás közben elkövethetsz

Van olyan ismerősöd, aki pofátlanul olcsón repked ide-oda akár kéthavonta? Neked is sikerülhet, ha elkerülöd a legnagyobb bakikat!
  • Szerző: Ripost

1.    Csak egy légitársaságot nézel meg

Azt hiszed, hogy a kedvenced a legolcsóbb? Hát nem. Mindig nézz szét több foglalási oldalon, mert előfordulhat, hogy egy új járatra vagy egy meg nem telt repülőre más társaságok fillérekért osztogatják a jegyeket.  


2.    Hirtelen felindulásból vásárolsz

Megvan a jó időben induló gép a megfelelő helyre és még ki is tudod fizetni? Meg ne nyomd az entert!
Előtte ellenőrizd más társaságok egy-két nappal előbbre vagy későbbre szóló ajánlatait, mert könnyen lehet, hogy kellemes meglepetés ér!

3.    Rossz napon foglalsz

Mindig hagyj magadnak néhány napot a repjegykeresésre: a légitársaságok naponta változtatják az áraikat egy adott járaton belül is. Sajnos nincs arra szabály, hogy mikor a legolcsóbb: van, amelyik az elején szórja ki a filléres helyeket, van, amelyik adott napokra hirdet akciót.

4.    Csak egy repülőtérben gondolkodsz

A legtöbb európai, sőt, amerikai nagyvárosnak ma már több reptere is van. Ok, ezek általában távolabb esnek a városközponttól, de még a bejutással együtt is olcsóbb lehet, ha egy távolabbi repülőtérre érkezel.

5.    Nem vagy elég rugalmas az úticéllal kapcsolatban

Mondjuk Krakkóba vágysz? Nézd meg a varsói jegyeket is! Egyrészt busszal vagy vonattal továbbmenni még mindig olcsóbb lehet, másrészt lehet, hogy beleszeretsz egy másik helyszínbe.

6.    Nem vagy elég rugalmas az indulási időpontokban

Szombattól szombatig érnél rá? Próbáld inkább szerdától keddig szervezni az utat! A hosszabb járatoknál gyakori, hogy estére érnek oda valahová, de csak másnap reggel indulnak vissza – a hétvégi utak pedig általában drágábbak, mint a „munkásjáratok”.

7.    Nem számolsz a költségekkel

Fillérekbe kerül a jegy? Hurrá! Azért ellenőrizd,  hogy mennyibe fáj a reptéri illeték, kérnek-e külön pénzt a plusz kézitáskáért vagy a helyre szóló foglalásért, mielőtt a fizetésnél leesik az állad.

8.    Túl későn foglalsz jegyet

A légitársaságok általában nem díjazzák a spontaneitást: ha a jövő hétvégére szöktetnéd meg a kedvesed, számolj vele, hogy nem lesz olcsó. Próbálj meg három-négy héttel előre gondolkozni!

9.    Túl korán foglalsz jegyet

Mihelyt meghirdetik a járatot, te már le is csapsz rá? Nem biztos, hogy jól jársz vele.  A légitársaságok a telítettség szerint sakkoznak a helyek áraival, így ha több hónapra előre bevásárolsz, lehet, hogy buksz rajta, ráadásul addig is ők használják a pénzed!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?