MANI

Közel félszáz híd épül az M44-es új szakaszán.

Hamburgot tartják a hidak városának, de most kiderült, Magyarország sem marad el a hidak építésében!
címkék:

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt 3 szakaszban épül meg: a Tiszakürt és Kunszentmárton közötti 20,5 kilométeren a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. dolgozik, Kunszentmárton és Csabacsűd között (20,5 km) az EuroAszfalt Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Soltút Kft., A-Híd Zrt. alkotta konzorcium, míg Csabacsűd és Kondoros között (20,4 km) szintén a Duna Aszfalt és a Hódút.

A beruházás részeként ugyancsak jelenleg is zajlanak a hidak próbacölöpözései, melyeket próbaterhelésnek vettettek alá, a vizsgálati eredmények kiértékelése jelenleg is tart.

Az M44-es gyorsforgalmi út nyomvonala már teljesen kirajzolódik és látható is. Az elkövetkező időszakban folytatódnak a régészeti munkálatok, illetve ahogy egy-egy részen azok végére érnek a szakemberek, a kitermelt földet is visszatelepítik. A területen ezzel párhuzamosan zajlik a humuszleszedés és töltésépítés –írja a beol.hu.

A beruházás során 4 külön szintű csomópont, 49 híd, 4 vadátjáró, 5 ökológiai átjáró épül. A meglévő Kőrös­-hidak építészeti hagyományait megőrizve egy négyszázötven méter hosszú acél ívhíd vezeti majd át az utat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?