MANI

Könnyű lesz pénzt küldeni egy magyar találmánnyal

Hamarosan startol egy különleges pénzküldő szolgáltatás a Viberen keresztül. A fejlesztés teljes mértékben magyar, és először hazánkban lesz elérhető.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Lehetővé teszi a Rakuten Viber és a Mastercard kivételes együttműködése, hogy a Viber mobiltelefonos applikáció felhasználói kisebb-nagyobb összegeket küldhessenek egymásnak az alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével. Az új Viber funkció, a Moneytou a világon elsőként magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A szolgáltatással lehetővé válik, hogy a felhasználók gyorsan, kényelmesen és biztonságosan küldjenek és fogadjanak pénzt az appon keresztül, a küldött összeg pedig azonnal – akár éjjel vagy nappal, hétvégén vagy hét közben – elérhetővé válik a kedvezményezett számára.

– Közös éttermi számla, irodai ajándék megvásárlása, vagy zsebpénz a gyereknek készpénz használata nélkül. Többek között ezeket bonyolíthatjuk vele

– mondta Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke.

– Előnye, hogy csak egyszer kell regisztrálni, és utána máris használható a szolgáltatás. A tranzakció két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, nem kell pénzt letétbe helyezni a használatához – világosított fel Benda Gergely, a NeoPay alapítója-ügyvezetője.


MTI/Máthé Zoltán

A pénzküldés díja háromezer forint összegig 79 forint, e fölött pedig az alapdíj és a küldött részösszeg 1,5%-a lesz. Szombatonként – amikor a fiatalok buliznak és nagyobb a pénzmozgás a bankkártyákon – negyvenkilenc forint lesz. A Moneytouval havonta 125 ezer, évente pedig 780 ezer forintot lehet küldeni. A szolgáltatást néhány héten belül útjára indítják.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?