MANI

Kilencedszer nyílik meg az Érsekkerti Nyári Játékok Egerben

Négy hét alatt nyolcvanegy előadásnak tapsolhat majd a közönség.

Egy megújult, nyolcszáz fős nézőtéren ülve figyelhetik a most már fedett színpadon zajló előadásokat Egerben, a IX. Érsekkerti Nyári Játékokon július 19-től.

Az idei kínálatban sok az ismerős darab, hiszen a tavaly sikerrel bemutatott Anconai szerelmesek, a már negyedik évben teltházakat vonzó Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, a Kölcsönlakás, a Csoportterápia és a Shirley Valentine mellé az idei csemege Fenyő Miklós – Tasnádi István: Made in Hungáriája lesz. A gyerekek pedig Micimackóval is találkozhatnak az idén az érsekkerti fák alatt.

Az elmúlt évek trendjével szakítva most nem két, hanem egy felnőtteknek szóló darab premierjére készülnek. Ez a darab azonban, az Egri Pinceszínház elnöke, Tatár Gabi szavai szerint felér hárommal, hiszen olyan sok szereplőt mozgat meg, olyan életérzést közvetít, amely fiatalnak, idősebbnek is egyaránt mond valamit.

- Az Érsekkerti Nyári Játékok számomra fix pont. A hangulat, az emberek, a színészek miatt, akikkel nyaranta együtt dolgozni olyan élmény, amelyért akár vonzóbbnak tűnő nyári munkákra is mondtam már nemet – fogalmazott Méhes László rendező.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nézők szeretnek bennünket, és ennél több nem kell egy színháznak

– osztotta meg Tatár Gabi.

A Pinceszínház Eger a színházi előadásokon kívül, iskolákba, óvodákba viszi el gyermekelőadásait. Számos intézménnyel működnek együtt, közülük tucatnyiban fogyatékkal élő gyerekeknek biztosítanak programokat. A színházi előadások mellett, művészetterápiás módszerükkel segítik a fogyatékkal, illetve hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekeket.

Dr. Habis László Eger MJV polgármestere az idei évad megnyitóján elmondta, hogy különleges vállalkozásba fogott évekkel ezelőtt a Tatár Gabriella által vezetett társulat, az Egri Pinceszínház, amely nem csak szeretnivaló, de állandó, s ragyogó szín a város kulturális palettáján. Nyáron számos előadással örvendeztetik meg a város lakóit és az idelátogatókat az Érsekkertben, de legalább olyan fontos számukra az év többi tizenegy hónapja, amikor sérült gyermekeket táboroztatnak, határon túli kapcsolatokat ápolnak, s olyan karitatív tevékenységet végeznek, amely – azt gondolom –országosan is példaértékű.