MANI

Kiderült, mikor jön a dupla családi pótlék augusztusban

Az iskolakezdés megterheli a szülők pénztárcáját, ezért kapják meg hamarabb a családi pótlékot.
  • Szerző: Ripost

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az államtitkár közlése szerint, mivel sok családnak megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni – mondta.

Egészen pontosan az első – úgy, mint rendes – családi pótlékot a hónap első három napjának valamelyikén folyósítják, a második kört – az iskolakezdést támogatandó – 24-én postai úton, 25-én pedig utalás formájában, banki úton, akinek úgy érkezik.

Legközelebb viszont csak október 2-án kapják az ilyen jellegű juttatást az arra jogosultak.

Fontos tudnivaló, hogy bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, míg postai kifizetés esetén 4-6 nap múlva kapják meg a családok a kiutalt ellátást. A támogatás utalása mindkét fizetési módnál ugyan azon a napon történik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?