Létrehozva: 2019.06.21.

Két nagy autómárka is indul az Év Magyar Autója címért

A Hyundai márka hazai importõre, a Hyundai Holding Hungary Kft. a magyar piacra várhatóan év végén érkezõ i10 kisautót jelölte, míg a Peugeot márka hazai forgalmazója az 508 SW kombit nevezte a Magyarország Autója 2020 díjra. P Automobil Import Kft. az elektromos e-208 modellt pedig az Év Zöldautója 2020 díjra jelölte.

Szerző Autószektor

Két kategóriában nevezett a Peugeot

Peugeot 508 SW

A Peugeot 508 SW kombi legalább olyan vonzó külsőt kapott, mint a limuzin, technikája is abból lehet ismerős. Megtartotta az elegáns négyajtós keret nélküli oldalablakait és a karomszerű nappali menetfényeket, a fekete betéttel összekötött hátsó lámpák látványa önmagáért beszél.

Az 508 SW a limuzinnál három centivel hosszabb (4,78 méter), elődjénél öt centivel rövidebb, csomagtartója 530 liter, amely a hátsó üléseket ledöntve 1780 literesre bővíthető, az ötödik ajtó elektromos mozgatású. A különleges formavilágú vezetőhely sportos és prémium egyben, a vezetőtámogató rendszerek között megjelenik az éjjellátó, a táv- és sávtartós sebességtartó, a kényelmet masszírozó ülések és önálló parkolás fokozzák.  Az alapmotor 1,5 literes, 130 lóerős dízel, a kétliteres 160 és 180 lóerővel választható. Benzinmotorból 1,6 literes turbós négyhengeres áll rendelkezésre 180, illetve 225 lóerővel.

Peugeot e-208

A szlovákiai Nagyszombaton gyártják a Peugeot első saját elektromos kisautóját, amely padlólemezén 50 kWh-s akkumulátort hordoz. Ez táplálja a 136 lóerő és 260 newtonméter leadására képes villanymotort, ami 8,1 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 kilométer/órára az e-208-ast.

Az akkumulátor kapacitása WLTP mérés szerint 340 kilométer megtételére lesz elegendő. 100 kW-os ultragyors töltővel 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető. Használati értékét nyolcéves, 160 ezer kilométeres akkumulátor-garancia javítja.

A Peugeot egy sor szolgáltatást is kínál villanyautójához, a töltőpontokat figyelembe vevő útvonaltervezőtől a vezetési stílust optimalizáló oktatóprogramon át a speciális asszisztencia és szervizcsomagokig.

Az i10-et nevezte a Hyundai

Bár sok információ még nem áll rendelkezésre az év végére várható, teljesen megújuló Hyundai i10-ről, annyit már tudni lehet, hogy globális modellként érkezik, egyetlen változatban, elődjénél nagyobb hátsó lábtérrel és komfortosabb helykínálattal. A dizájn illeszkedik majd az új Hyundai formavilághoz, várhatóan lehet majd rendelni hozzá érintőképernyős szórakoztató és navigációs rendszert és napfénytetőt is. Motorfronton nem valószínű változás, egyliteres háromhengeres és négyhengeres 1,2 literes erőforrással rendelhető majd.

Év Magyar Autója 2020 Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

Szerző Autószektor

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

vg.hu

Korszakváltás a magyar légvédelemben – Jön a NASAMS, megy a KUB

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!