Létrehozva: 2019.07.02.

Két autót nevezett a Kia az Év Magyar Autója díjra

A Kia Motors Hungary Kft. két autót jelölt az Év Magyar Autója versenyben. A friss Ceed crossover változatát, az XCeed modellt a Magyarország Autója 2020 díjra jelölték, a hazai premierjét a napokban ünneplõ elektromos e-Nirót pedig az Év Zöldautója 2020 díjra nevezték.

Szerző Autószektor

XCeed

A Kia új kompakt városi crossovere, az XCeed a márka európai üzemében, a szlovákiai Zsolnán készül, ugyanott. A Ceed család legújabb tagjának európai értékesítése 2019 harmadik negyedévében indul, 7 éves vagy 150 ezer kilométeres garanciával. Csupán két karosszériaelemet örökölt az ötajtóstól: az első ajtókat. Teljes hossza 4395 milliméter, ezzel 85 milliméterrel nyúlik túl az alapját adó ötajtós Ceeden. A hosszabb hátsó túlnyúlás miatt, a változatlan tengelytáv ellenére is 426 literes (VDA), azaz 31 literrel nagyobb a csomagtartó, mint az ötajtós, ferdehátú Ceedben. A hátsó üléstámlák ledöntésével a raktér 1378 literesre bővíthető. A variálhatóságot és a használhatóságot fokozza a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla, a csomagtérajtó elektromos mozgatása, valamint az osztott rakodótér.

A Kia XCeed elérhető lesz a márka első teljesen digitális, 12,3 hüvelykes vetített műszeregységével is. A nagy felbontású, 1920x720 pixeles kijelző helyettesíti a hagyományos műszereket, a sebességmérőt, a fordulatszámmérőt, és mindazt, ami a márka személyautóiban hagyományosan megtalálható. Motorkínálata háromfajta turbós, közvetlen befecskendezéses (T-GDi) benzinmotorral indul. A háromhengeres 1,0 literes T-GDi 120 LE-t és 172 Nm forgatónyomatékot szolgáltat, a négyhengeres 1,4-es T-GDi teljesítménye 140 LE, legnagyobb nyomatéka pedig 242 Nm. A kínálat csúcsán az 1,6 literes, 204 lovas T-GDi benzines áll. Az XCeed elérhető dízelmotorral is, kétféle teljesítménnyel. Az 1,6 literes négyhengeres 115 vagy 136 lóerős lehet. Az alacsony emissziójú elektromos hajtásláncú változatok - beleértve a 48 voltos könnyű hibridet és a kívülről tölthető plug-in hibridet is - 2020 elején érkezek meg az XCeed kínálatába.

e-Niro

Az e-Niro 64 kWh-s akkumulátorral felszerelt kivitele a vegyes WLTP ciklus alapján a gyártó szerint akár 485 kilométer megtételére is képes egyetlen feltöltéssel. 100 kW-os gyorstöltéssel az akkucsomag 54 perc alatt 80 százalékra tölthető. Az alapáras, 39,2 kWh-s akkuval felszerelt alapváltozat a WLTP vegyes üzemi minősítése alapján 312 kilométerre képes egy feltöltéssel.

A Kia 7 éves, 150 ezer kilométeres garanciája az e-Niróra (valamint annak villanymotorjára és akkumulátorára) is korlátozás nélkül érvényes. Az e-Niro 64 kWh-s akkucsomaggal felszerelt változatát 204 lóerős (395 Nm) villanymotor viszi, ezzel az autó mindössze 7,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órára. A 39,2 kWh-s akkuval futó alapmodellekben 136 lóerős (395 Nm) a villanymotor, így 9,8 másodperc a százas tempóra gyorsítás szintideje. Az e-Nirók – a többi Niro változathoz hasonlóan – elsőkerék-hajtásúak. Az e-Niro számos technológiát használ hatótávja növelésére: ilyen a hajtó villanymotort motorféküzemben generátorként működtető regeneratív fékezés, a vitorlázó üzemmód szabályozója, és az az előrelátó funkció, ami a navigációs rendszerrel együttműködve figyelembe veszi az út vonalvezetését és a domborzati viszonyokat a vitorlázó üzemmód használatára.

Év Magyar Autója 2020: Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: http://evmagyarautoja.hu/

Szerző Autószektor

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor