MANI

Ez a legolcsóbb és leghatékonyabb fertőtlenítőszer

Egy minden háztartásban megtalálható anyagot vizsgáltak meg laboratóriumi körülmények között, és kiderült, a baktériumok 99,99%-át elpusztítja.
címkék:
  • Szerző: MZ/X

Visszatérő kérdés, hogy vajon van-e olyan természetes, olcsó és hatékony tisztítószer, ami legalább olyan jó, mint a boltban kapható fertőtlenítőszerek. Hogy végérvényesen kiderüljön, összehasonlították egy hétköznapi ételízesítő és a boltokban kapható termékek baktérium- és gombaölő hatását. Íme az eredmények.

Összehasonlították a fertőtlenítő szerek hatékonyságát

Összehasonlították a fertőtlenítő szerek hatékonyságát

Mit hasonlítottak össze mivel?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) laboratóriumi körülmények között vizsgáltatta a Domestos, a Sanytol és a Frosch termékek, egy házi tisztító keverék (víz, ecet, alkohol) és a 20%-os étkezési ecet fertőtlenítési hatékonyságát.

Hogyan zajlott a vizsgálat?

A reklámokban is sokszor hivatkozott „ismert kórokozókat és baktériumokat” tenyésztettek ki, majd kémcsőbe tették, és összekeverték egy speciális oldattal. Azért az 6-ra gomba és baktérium szerepelt a vizsgálaton (aspergillus, candida albicans, enterococcusok, kólibaktérium, staphylococcus aureus, pseudomonas) mert ezek szerepelnek a Nébih szabványában is, ami a fertőtlenítő szerekre vonatkozik. A kémcsőben található 2 ml oldathoz ezután 8 ml fertőtlenítőszert adtak a tesztalanyok közül, így az eredeti szer 80%-os hígításban került tesztelésre. A behatási idő 60 perc volt, ennyi ideig hagyták a szereket hatni.

Az ecet nagyon hatékony fertőtlenítő

Az ecet nagyon hatékony fertőtlenítő

Meglepő eredmény született

A fertőtlenítés előtti és utáni mikrobaszámok szerint az ecet hatékonysága 99,99%, sőt valójában 99,9999% a vizsgált baktériumtörzsekre és 99,999% a vizsgált gombatörzsekre, azaz gyakorlatilag 100%. Az 5-10% ecetsav tartalmú Frosch ecetes tisztítószer is ugyanilyen jól szerepelt a vizsgálaton, ami azt jelenti, hogy a 10%-os étkezési ecet is hatékonyan fertőtleníthet.

Melyik mibe kerül?

Ennyibe kerülnek átlagosan a vizsgált termékek literenként: Domestos Extended Power Pine Fresh – 750 Ft/liter; Sanytol univerzális fertőtlenítő spray – 1850 Ft/liter; Frosch ecetes tisztítószer – 1000 Ft/liter; házilag elkészíthető Ökokörös keverék – 250 Ft/liter; 20%-os étkezési ecet – 200 Ft/liter.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?