MANI

Itt egy óriási segítség a hivatali útvesztőkhöz!

Ez az ingyenes alkalmazás az összes kormányhivatal és közintézmény elérhetőségét tartalmazza! A segítségével egyszerûbben intézhetjük el a mindennapi ügyeket!
  • Szerző: MZ/x

A Budapest 1X1 nevű, ingyenesen letölthető applikáció egyfajta iránytűként szolgál.

Segít eligazodni a fővárosban és gyorsabbá teszi az ügyintézést!

Egy költözés, pénztárca elvesztése, egy sajnálatos haláleset, autóvásárlás és így tovább, rengeteg idegeskedéssel és keresgéléssel jár. A lakcímváltozástól a háziorvosi ügyintézésig mindenben a segítségünkre lesz ez az app!

Androidra és iOS-re is le lehet tölteni a Budapest 1X1-et, ami tartalmazza a kormányhivatalok, önkormányzatok ügyfélszolgálatainak telefonszámát, elektronikus levelezési címét, és a nyitva tartásukat is!

Ezen kívül az egyetemek, múzeumok, könyvtárak és bankautomaták listája is könnyen elérhető az applikáció segítségével. A „közérdekű információk” menüpont alatt pedig szeretetszolgálatok, állatmenhelyek és a hajléktalanokat segítő szervezetek listája is rendelkezésre áll! A segítségével könnyen találhatunk ügyeletes gyógyszertára és kórházat is!

A fejlesztő, Kerekes Kft. szerint a hivatalos ügyek intézése mellett a szabadidős programszervezésben is támaszkodhatunk az alkalmazásra. Nincs más teendőnk, mint a „Programok” menüponton belül a sport vagy például a gyermek programok közt csemegézni. Megtalálhatjuk az adott város népszerű szórakozóhelyeit, rendezvényközpontjait, és egy gombnyomásra az útvonaltervező el is navigál minket a kiválasztott úti célhoz.

Az alkalmazás a budapestin túl jelenleg Pécs (Pécs 1X1), Miskolc (Miskolc 1X1), Debrecen (Debrecen 1X1), Nyíregyháza (Nyíregyháza 1X1), Szolnok (Szolnok 1X1), Szeged (Szeged 1X1), Szekszárd (Szekszárd 1X1) és Békéscsaba (Békéscsaba 1X1) verzióban is elkészült.

A fejlesztők ígérete szerint hamarosan Eger, Salgótarján, Kecskemét, Kaposvár, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Siófok és Sopron is elérhető lesz az applikációban.

(via)

És ezeket olvastad már?