MANI

Idén is tartolt a járműfieszta a Hungexpón!

Mint 2006 óta minden tavasszal, idén is minden eddiginél izgalmasabb látnivalókkal, valamint rendkívüli programokkal várta látogatóit hazánk legnagyobb szezonnyitó autós rendezvénye, az Automobil és Tuning Show.

A benzingőzös hétvége öt pavilont és hatalmas kültéri területet töltött meg élménnyel, az évkezdő járműfiesztára több, mint 46.000-en voltak kíváncsiak a nyitva tartás három napja alatt.

Az AMTS számos remek újítást és tematikát hozott magával, melyben korosztálytól függetlenül a család minden tagja megtalálhatta a számítását. Csaknem 250 kiállító felhozatalában több, mint 1.500 járművet csodálhattak meg a látogatók, egyetlen belépőjegy áráért pedig tíz, önmagában is teljes értékű rendezvény volt megtekinthető.

Az AMTS-en évek óta megszokott autós importőrök, márkaképviseletek kiállításán összesen 24 márka legújabb modelljeiből válogathattak az érdeklődők. Az autók mellett pedig több ízben a gyárak is saját standdal jelentek meg a legújabb, külön a témának szentelt 10.000 m2-es csarnokban.

Az AMTS először vonultatta fel az elektromos és plug-in hibrid modelleket, amelyek forradalmi változást hoznak a mobilitásban. Szintén külön zóna nyílt sport- és szabaidőautó (SUV) kategóriának is, ahol 14 márka összesen 26 hobbiterepjárójába ülhettek bele a show látogatói.

A szalonautók világához szorosan kapcsolódva, az Autós Nagykoalíció a múltat, a jelent és a jövőt mutatta be a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállításon, amely az autóipar magyar vonatkozású, évszázados történelmén kalauzolta végig az érdeklődőket. A tárlaton vendégeskedett dr. Anisits Ferenc, a "dízelpápa", dr. Hanula Barna, a Bugatti Veyron motorjának tervezője, valamint a Magyar Köztársaság érdemrendjével is kitüntetett formatervező, prof. Stefan Lengyel is.

De nem csak hazánk, a nemzetközi autós élet nagyjaival is összefuthattak a látogatók: a show első amerikai sztárvendége, John D'Agostino, a nyugati part egyik legnagyobb autóépítője volt, aki remekül érezte magát Budapesten és a legjobb európai kiállítások közt említette az AMTS-t. Ígérete szerint jövőre már egy saját építésével tér vissza az Öreg Kontinensre.

Hihetetlen gépek érkeztek külföldről is: ennyire színes nemzetközi felhozatala még sohasem volt az AMTS szerves részeként üzemelő Carstyling.hu Tuning Show-nak. A rendezvény mára nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb tuning rendezvényének, de a nemzetközi szcéna is a szezon egyik kiemelt zarándokhelyeként tartja számon.

Összesen 15 ország tuning autói vonultak fel az idei AMTS-en, minőségüket pedig jól fémjelzi az Essen Motor Show szervezője, Sven Shulz véleménye, aki nemzetközi szinten is kiemelkedőnek értékelte a felhozatalt – külföldi és magyar építések tekintetében egyaránt.

Annak sem kellett csalódnia, aki kifejezetten az idősebb autókért érkezett, hiszen teljesen különálló tematikaként mutatott be patinás veterán és oldtimer modelleket a Classic Automobil Show, a MAVAMSZ szervezésében. A több, mint 200 szebbnél-szebb - többségükben muzeális minősítéssel rendelkező - járművet felsorakoztató tárlatban önálló kiállítási területet kaptak a veterán kabrió, kupé, mini és törpe autók, valamint kombi járművek is. A veteránok mellett az épített autók felhozatala is erős volt, a Rusty Rodder Hot Rod Show gépparkjának köszönhetően.

Az AMTS adrenalin vonalát képviselő Gymkhana Országos Bajnokság is szintet lépett 2017-re: a futam meghívásos keretek között, látványos showműsorként mutatkozott be a nagyközönségnek, komoly versenyautókkal és több nemzetközi pilótával is megtámogatva, akik hamar a nézők kedvencei lettek.

A Generali támogatásában, az AMTS kiemelten gondolt a legkisebb látogatóira is. Soha ennyi gyermekprogram nem várta még a családdal érkezőket, mint idén, a rengeteg játék többségével pedig a szórakozás mellett még tanulhattak is a kicsik.

Nem utolsósorban pedig, idén is egy átépített autó – ezúttal egy Audi TT Roadster – volt a rendezvény fődíja, melyet a show harmadik napján sorsoltak ki a látogatók között.

Az AMTS jövőre is megrendezésre kerül, a szervezők 2018. március 23-25 között soha nem látott újdonságokkal és meglepetésekkel várják a látogatókat a Hungexpón, melyekről a szoros együttműködés kapcsán a %% olvasói értesülhetnek először!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?