MANI

Hatalmas beruházás, új Duna-híd épül!

A Duna új hídja nem csak egy egyszerû híd! Teret nyit a teherforgalomnak, emellett tehermentesíti a belvárost és tovább erősíti a magyarlakta Révkomárom kapcsolatát országunkkal.
címkék:

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő közleménye alapján az új Duna-híd megépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményes volt, a nyertes pályázatot pedig a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. alkotta H-M DUNAHÍD Konzorcium adta be. A kivitelezés nettó összege: 91,199 millió euró (mintegy 28 milliárd forint).

A tervezett híd a komáromi vasúti összekötő hídtól 170 méterre nyugatra épül meg, megépítése után a teherforgalom az M1-es autópályától a települések érintése nélkül érheti el a szlovák határt, így jelentősen mérséklődik a lakott területek zaj- és környezeti terhelése, illetve gyorsabbá és biztonságosabbá válik az átkelés.

A kivitelezés indulásának tervezett időpontja ez év szeptember, az átadás várhatóan pedig 2019 ősze lesz majd.

Kétszer egysávos főút vezet majd át az új hídon, 600 méter hosszan, és természetesen gyalogos illetve kerékpárút is kialakításra kerül. A kiegészítő utak külön projektben épülnek meg.

A kivitelezés koordinátora Magyarország, a projekt a Nemzeti infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Szlovák Közútkezelő Társaság beruházásban valósul meg, uniós, szlovák és hazai forrás felhasználásával.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?