MANI

Fantasztikus gesztus: mentőkutyáknak ajánlotta fel milliós nyereményét a Trollfoci csapata

A Szerencsejáték Zrt. és a Petőfi Rádió népszerû játéka igazán mesébe illően zárult.

Kettő és négy lábon is érkeznek a hősök, közel negyed évszázada segítenek nekünk.

Ott vannak a katasztrófáknál, legyen az vonatbaleset, földrengés vagy mondjuk egy gázrobbanásban összedőlt ház, de akkor is számíthatunk rájuk, ha eltűnik valaki. A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége 14 szervezetet fog össze, akik csupán adományokból, felajánlásokból finanszírozzák a működésüket. A lelkes önkénteseknek ezért igencsak felcsillant a szeme, amikor meglátták a Szerencsejáték Zrt. és a Petőfi Rádió közösen indított játékát, a Tavaszi Hajtást, ami fantasztikus pénznyereményekkel kecsegtetett. Szerették volna, ha ezzel tudják segíteni a szövetséget.

Tavaszi Hajtás

A május 1-je és 19-e között zajló játékban a Petőfi Rádió az ország legjobb kollektíváját kereste, amelyben maximum öten vannak, együtt játszanak Ötöslottót és rendelkeznek egy arra a hétre érvényes Ötöslottó játékkal, valamint hallgatják a Petőfi Rádiót. A játékba sms küldésével lehetett bekerülni. A rádió munkatársai a beérkezett sms-ek közül kiválasztottak naponta 5 csapatot, és személyesen felkeresték őket. Az öt kollektíva egyenként 100 ezer forintot nyert, amit a helyszínen megkaptak készpénzben.  Az így kiválasztott 50 kollektíva közül a rádióhallgatók az utolsó napon megszavazták, hogy szerintük melyik a legjobb. A szavazáson nyertes kollektíva nyereménye 1 millió forint készpénz volt.

A kollektíváknak járó 100 ezer forintot meg is nyerték a Mentőkutyások, akik stílszerűen meg is hívták a Petőfi Rádió egyik kiérkező műsorvezetőjét egy gyakorlatukra. Ezután pedig nagyon szorítottak, hogy övék legyen a fődíj is.

A szavazatok alapján azonban nem ők, hanem a Ziccer Focitroll Sportpub, vagyis a Trollfoci oldal szerkesztői nyertek. Ám itt még nem ért véget a történet.

A fordulat

Sanyi Admin, az oldal egyik szerkesztője elmondta, hogy őket is meglepte a győzelmük, mivel szinte az utolsó pillanatban kapcsolódtak be a versenybe: ők voltak az 50-dikek az 50 induló munkahelyből.  Ám a követőik lelkesedése hatalmas fordulatot hozott. A több mint 420 ezer rajongóval rendelkező oldal szó szerint utolsóból első lett, és a közönségszavazáson megnyerte az 1 millió forintos fődíjat.

A rajongók támogatásával megszerzett összeget azonban nem akarták maguknak megtartani. Az állatbarát csapat mindenképp valamilyen nemes célt szeretett volna támogatni, és az egyik kollégájuk javaslatára a többi 49 induló között néztek szét. Így találtak rá a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségére, és innentől már nem is volt kérdés, hogy nekik ajánlják fel a pénzt.

Amikor a szövetséget felhívták a Petőfi Rádió reggeli műsorában, hogy a Trollfoci szerkesztősége nekik adná a nyereményt, először szóhoz sem jutottak. Orlik Zoltán, a szövetség elnöke később meghatva nyilatkozta, hogy

Nagyon jóleső érzés, hogy vannak ilyen pozitív gondolkodású emberek.

És az 1 millió forint nem is kerülhetett volna jobb helyre. Ahogy Orlik fogalmazott, a mentőkutyák „nem csodalények, viszont csodákra képesek”, ám a munkájukhoz nagyon fontos eszközöket kell biztosítani. A felajánlott pénzből életmentéshez szükséges felszereléseket fog vásárolni a szövetség, többek között új, jó minőségű fejlámpák, hátizsákok, egészségügyi csomagok és kulacsok állhatnak majd az önkéntesek rendelkezésére a Trollfoci jóvoltából.

A nyereményt ünnepélyes keretek között június 16-án adják át.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?