MANI

Ezek után inkább otthon eszel: éttermi dolgozók árulták el a titkokat

Éttermi dolgozók árulták el azokat a titkokat, amiket nem is biztos, hogy tudni akartunk! Névtelen, gusztustalan vallomások! Kivételek persze mindig vannak!
  • Szerző: MZ/x

A következő állítások a Whisper.sh oldalon jelentek meg, név nélkül. Nem feltétlenül kell elhinni mindegyiket, de ha egy is igaz ezek közül, az már rossz!

1.

"Pincér vagyok, és ha valaki megkér, hogy vegyem ki a citromot az italukból, hátramegyek és kézzel kipiszkálom. Ennyire nem lehet lusta senki!"

2.

"Még sohasem láttam, hogy kimosták volna a terítőket!"

3.

"Pincérként dolgozom. Amikor a vendég a “ház salátáját” kéri, én magam készítem el. Kézzel összedobálva a salátát, a paradicsomot és az ubit. Ennyi!"

(illusztráció)

4.

"Az étterem, ahol dolgozom, penészes kaját is felszolgál. Nem merek szólni, nehogy kirúgjanak."

5.

"Fertőző torokgyulladásom van, de be kell mennem dolgozni, mert nem tudtak helyettem behívni senkit.  Sajnos nem ismerek olyan pincért, akinek ne kellett volna betegen is dolgoznia."

(illusztráció)

6.

"Amikor zsírszegény salátaöntetet kérnek, a rendeset viszem ki. Aki igazán fogyókúrázik, balzsamecetet kér, szóval…"

7.

"Az éttermünkben egy népes csótánycsalád lakik. Szégyellem a munkahelyem emiatt, de hiába szólok, nem történik semmi! Felmondani pedig nem akarok."

(illusztráció)

8.

"Ugyanazzal a ronggyal takarítom a vécét és az asztalokat is. Bosszúból, amiért ilyenekre kényszerít a főnököm. Pincér vagyok, nem vécépucoló!"

(illusztráció)

9.

"Amikor egy vendég panaszkodik az ételre, visszaviszem a konyhába, bevágom a mikróba pár percre, aztán megint felszolgálom. Amikor rákérdezek, hogy na, milyen, mindig azt mondják, hogy most sokkal jobb. Ebből látszik, hogy fogalmuk sincs semmiről, csak fontosnak akarnak látszani!"

10.

"Mi nem tisztítjuk az evőeszközöket. Addig csorgatjuk rá a vizet, amíg a kaja le nem jön róla. Nem túl gazdaságos, de így nem kell mosogatni!"

(illusztráció)

11.

"Egyszer beledugtam a nyelvem egy vendég gyümölcslevébe, tudni akartam, nem romlott-e. Simán megitta!"

12.

"Egy étteremben dolgozom, ahol egyszer rátüsszentettem egy vendég tányérjára, aztán abban szolgáltam neki az ételt."

(illusztráció)

13.

"Csak akkor mosok kezet, ha más is van a mosdóban, hogy lássa: komolyan veszem a higiéniát! Egyébként sosem."

(illusztráció)

14.

"Állandóan piszkos kézzel érek hozzá a vendégek ételéhez – mosogatnivaló, padló, kilincs... kit érdekel? Amúgy sincs időm kezet mosni."

15.

"Felszolgálás előtt mindig bekapok egy falatot a vendég tányérjáról!"

(illusztráció)

16.

"Ha egy étel nem tölt 5 másodpercnél több időt a padlón, felszolgálható. Ez a szabály otthon is, az étteremben is érvényes! Simán felszolgálom a padlóra ejtett zsemlét is!"

(illusztráció)

17.

"Étteremben dolgozom, és ha szalvétába csavart evőeszközt leejtem, felkapom, mintha mi sem történt volna. Elvileg új szalvétába kell tekernünk, de én sohasem cserélek."

 (via)

És ezeket olvastad már?