MANI

Ez szó szerint egy álommeló!

Nincs más dolga az állást betöltőknek, mint nagyjából két hónapig a hátukon feküdni. És ezért ötmillió forintot fizetnek, euróban.
  • Szerző: MZ/x

A Magyarországtól mindössze 1900 kilométerre fekvő Toulous-ban van egy orvostudományi és fiziológiai kutatóintézet, ahol az űrkutatással, űrutazással kapcsolatban végeznek kísérleteket.

A Medes orvosi kutatóintézetben meghirdettek egy állást, ami határozott időre (14 nap előkészítés és helyreállítás, és 60 nap ágyban fekvés) szól.

Az állás betöltésének feltételei nem túl összetettek. 20 és 45 év közötti férfiak jelentkezhetnek, akik

  • tökéletes egészségi állapotban vannak
  • nem dohányoznak
  • a testtömegindexük 22 és 27% között van
  • és nem allergiásak semmire.

Mivel a felvételi eljárást Franciaországban folytatják le, nem árt, ha legalább angolul beszélnek a jelentkezők. A több lépcsős kiválasztás során orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon is meg kell majd felelni, de először ezt az űrlapot kell kitölteni.

A kísérlet 2017 szeptemberében kezdődik, és decemberig tart, a helyszín pedig Medes.

Összesen 24 önkéntes keresnek, akiken - mikrogravitációs körülmények között -  gyulladáscsökkentő és antioxidáns táplálékkiegészítők hatásait vizsgálják majd.

És ezért nem kevesebb, mint 16.000 eurót hajlandók fizetni, fejenként.

Az 5 millió forint azoknak jár, akik a teszteken megfelelnek, és az azt követő 60 napban csak vízszintesen esznek, isznak és tisztálkodnak.

A szabály egyszerű: az egyik vállnak mindig érintkeznie kell az ággyal!

Magyarországról autóval 19 óra alatt ott lehet ugyan lenni, de mielőtt bárki jelentkezne, jobb, ha mérlegeli a kockázatokat is.

Az űrhajósokhoz hasonlóan ugyanis kialakulhat izomvesztés, csontsűrűség-csökkenés és 60 nap után igen nehezen fognak majd újra lábra állni.

Ahogy az sem mellékes, hogy ezt a két hónapot -6°-os dőlésszögben kell eltölteni, ahol az ember feje van alacsonyabban!

(via)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?