Létrehozva: 2020.04.30.

Ez a légitársaság újraindítja járatát Budapest és Amszterdam között

Jövő hétfőtől újraindítja a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az amszterdami Schiphol repülőtér közti légiforgalmát a KLM Holland Királyi Légitársaság. A biztonságos repülésről fokozott reptéri és fedélzeti intézkedések gondoskodnak majd.

A KLM Holland Királyi Légitársaság Budapestet és Amszterdamot összekötő járatát Embraer 190 típusú gépek teljesítik majd, amelyek a tervek szerint minden nap 12:00-kor indulnak a magyar fővárosból és 14:05-kor érkeznek Amszterdamba. Azok, akik Amszterdamból szeretnének Budapestre utazni, a 9:15-kor induló és 11:15-kor érkező járatot tudják majd igénybe venni.

Április 27. és május 3. közötti héten a KLM 25 tengerentúli járatát üzemelteti a Schiphol repülőtérről.

A nyári menetrend szerint tervezett összes járat változhat. A KLM azt tanácsolja, hogy az utasok a foglalás előtt ellenőrizzék a különféle korlátozásokat, amelyek országonként és személyenként változnak, és bármikor megváltozhatnak. Naprakész menetrend információ itt elérhető.

Annak érdekében, hogy a légiközlekedés újraindulása minél zavartalanabb legyen, és az utasok kényelmesen tervezhessék meg következő repülésüket, a KLM ingyenes lehetőséget kínál a lefoglalt utak időpontjának megváltoztatására. Az induló járatokról, a foglalásokra vonatkozó szabályokról, a jegyvásárlásról és kedvezményes módosítási feltételekről szóló részletes tájékoztatás a KLM weboldalán érhető el.

Fotó: Pixabay

Biztonsági intézkedések a koronavírus-járvány miatt

A KLM prioritásként kezeli az utasai és a dolgozói biztonságát és egészségét, ezért a WHO, a RIVM, a GGD és a KLM egészségügyi szakértői által javasoltak szerint különleges egészségügyi óvintézkedéseket vezetett be földön és levegőben egyaránt.

A távolságtartás jegyében a légitársaság arra törekszik, hogy biztosítsa az emberek közti másfél méteres távolságot. Abban az esetben, ha a gépeken kevés ember utazik, a KLM igyekszik két utas között a lehető legtöbb ülőhelyet szabadon hagyni. A biztonság érdekében az amszterdami Schiphol reptéren több szolgáltatásért is csak kártyával lehet fizetni, az utasok pedig csak kisebb csoportokban szállhatnak fel a gépre.

A személyzettel való érintkezés lehetőségét szintén minimalizálta a légitársaság, ezért a járatokon elérhető étkezési lehetőségekeket is egyszerűsítette. A légiutas-kísérők maszkban és kesztyűben dolgoznak, elkülönített mosdót használnak, valamint gyakran használnak kézfertőtlenítőt és egyéb extra higiéniai termékeket. A gépeken a szokottnál szárazabb a levegő, amit gyakran cserélnek és szűrnek a különeges filterekkel annak érdekében, hogy az por- és vírusmentes legyen. Ezek mellett a takarítások és fertőtlenítések számát is növeli a KLM.

Több ország is intézkedéseket vezetett be a közelmúltban a légitársaságok számára a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében, amelyek megkövetelhetik, hogy az utasok egészségügyi ellenőrzésnek, vagy akár lázmérésnek is alávessék magukat annak függvényében, honnan hová tartanak. Ezeket az ellenőrzéseket a KLM dolgozói és a reptér egészségügyi szakértői közösen végzik.

Április 17-e óta a KLM egészségügyi ellenőrzési űrlapot biztosít azoknak az utasoknak, akik az amszterdami repülőtérre indulnak az EASA által magas kockázatúnak ítélt országokból. Ezeket az utasokat az válaszaik alapján a holland kormány akár el is tilthatja a KLM gépeken való repüléstől.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor