MANI

Év Magyar Autója: Szabadidő-autókat tesztelt a zsűri

Az Év Magyar Autója díjak zsûrije megtartotta első közös tesztjét Budaörs, Budakeszi, Páty, Telki és Budajenő környékén. A zsûritagok ezúttal hasonló méretû szabadidő-autókat próbáltak ki.

Az Év Magyar Autója zsűri első közös tesztjén Csordás Gábor, Katona Mátyás, Kismartoni András és Biró Csongor vett részt, Miklós-Illés Kálmán szabadságát tölti.

A négy újságíró hat autót mozgatott és tesztelt a Budai hegyekben: az Év Magyar Autója 2020 díjra nevezett Suzuki Vitarát, illetve a Magyarország Autója 2020 díjra nevezett Suzuki Ignist (kisautó kategória), Seat Aronát, Opel Crossland-X modellt, Suzuki Jimnyt és DS 3 Crossback-et (mind a négy a szabadidő-autó kategóriában indul a díjért).

A közös fotózást és az autók egyéni tesztelését követően a zsűri négy autóval indult tovább, hogy hosszabb szakaszon is próbára tegye az autók képességeit. A tesztnap záróakkordjában Knezsik István ANK-elnökkel is készült riport.

A közös tesztek folytatódnak, jövő héten a Skoda Kodiaq RS, a Citroen C5 Aircross, illetve az Audi e-tron és a Jaguar I-Pace tulajdonságaival, valamint a Mátra kanyargós útjaival ismerkednek meg a zsűritagok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?