MANI

Enélkül ne menj nyaralni!

Lopás, elkeveredett bőröndök, hirtelen megbetegedés - az év derekára betervezett utakat sok minden tönkreteheti. Épp ezért a bajokra érdemes előre felkészülni.

Ha a magyar ember felkerekedik ritkán van benne félelemérzet. A többség egyébként is a horvát vagy a görög tengerpartot veszi célba.

„Ha bármi baj történik velem úgyis hamar otthon vagyok, legfeljebb a család hazavisz” – szól a népi bölcsesség.

Ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetnénk. Csak gondoljunk bele: egy könnyebb sérülés miatt nincs értelme azonnal hazajönni. Arról nem is beszélve, hogy ha viszont nagyon súlyos baleset ér minket, akkor nem vághatunk bele egy több órás útba.

A gyors segítség pedig potom pénzbe kerül hisz egy utasbiztosítás körülbelül annyit kóstál mint egy korsó sör, vagyis alig napi pár száz forintról van szó. A biztosítás pedig nem csak akkor segít, ha velünk történik valami baj, hisz az itthon elérhető konstrukciók a poggyászunkról is gondoskodnak. Így ha késve érkezik a bőröndünk nem kell a váltás ruha miatt aggódni. Rögtön több tízezer forintot kaphatunk a biztosítótól, ami azonnal meg is oldja a ruházkodási gondokat.

És ezzel érdemes is eloszlatni egy másik népszerű tévhitet, miszerint a biztosítók csak utólag fizetnek. Valójában az anyagi segítséget rögtön kézhez kapjuk

– szögezi le Dr. Horváth Péter a MABISZ Utasbiztosítási Tagozat vezetője.

A szerződéskötés még egy belföldi út esetén is igen hasznos lehet. Ha viszont elhagyjuk az országhatárt jó tudni, hogy a biztosítók 0-24 órában elérhető telefonos ügyfélszolgálata, asszisztencia szolgáltatása is segít a problémák megoldásában. Magyar nyelvű segítségről van szó, ami igen csak jól jöhet, elvégre itthon rendszerint eléggé hadilábon állunk az idegen nyelvekkel. Ha pedig útlemondás biztosítást is kötünk, akkor már az se gond, ha egy vírusos megbetegedés miatt le kell mondanunk egy lefoglalt utat. Ebben az esetben ugyanis a pénzveszteséget megtéríti a biztosító.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?