MANI

Elkészült a 3-as főút felújításával a He-Do és a Colas

Több mint 25 kilométeren újult meg a 3-as Heves megyében Gyöngyös és Pest megye határa között.

A 2,5 milliárd forintos állami forrásból Pest megye határa és Gyöngyös között három szakaszon, a He-Do Kft. és a Colas Út Zrt. kivitelezésében megvalósult fejlesztést csütörtökön adta át Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Hatvanban.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a 3-as főút három szakaszban került felújításra:

  • a megyehatártól a 21-es főúti csomópontig (beleértve Hatvan átkelési szakaszát) több mint 4 kilométeren a Colas Út Zrt. kivitelezésében,
  • Hatvan belterületi szakaszán több mint 2 kilométeren a Colas Út Zrt. kivitelezésében,
  • a Hatvan és Gyöngyös települések közötti szakaszon több mint 18,5 kilométeren a Colas Út Zrt. és a He-Do Kft. kivitelezésében.

Szabó Zoltán, a közútkezelő Heves megyei igazgatója az ünnepélyes átadón ismertette, hogy a beruházás keretében több mint 33 ezer tonna aszfalt felhasználásával új kopóréteget kapott az úttest, felújították az árkokat és átereszeket, illetve az útbekötéseket, valamint forgalombiztonságot növelő fejlesztések valósultak meg.

Ezen az úton közlekedik egész Hatvan forgalma, erre járnak dolgozni a nagyvállalatok alkalmazottai. Gyöngyös felé a 2x2 sávos szakasz korábban már kezdett életveszélyessé válni. Fontos Nagyréde, Kerekharaszt és Hort számára is a megújulás.

„Az új út hírére megerősödtek a tárgyalások egy tésztaüzem letelepedéséről az M3-as és Kerekharaszt közé”

– mondta el Szabó Ádám, Kerekharaszt polgármestere. Horton sárga felfestéssel az út mindkét oldalán kerékpársávot alakítottak ki" – tette hozzá Kerek Oszkár polgármester.

És ezeket olvastad már?