MANI

Egy jó példa a mai fiatal generációnak

Molnár Nikolas egy influencer, aki nem szereti, ha influencernek szólítják!
címkék:

Humoros, kedves, komoly fiatalemberrel beszélgetünk, aki ugyanakkor nagyon erős, céltudatos, kitartó és sokszor feszegeti a saját határait.

Miért nem szereted, ha influencernek szólítanak, több mint 85 000 követőddel az instán, voltaképpen te is az vagy nem?

„A social média korunk divatja és valamilyen szinten engem is beszippantott, de úgy érzem, hogy csak módjával. Ma már úgy beszélnek az influencerkedésről, mintha egy szakma lenne, pedig nagyon nem az. Gyakorlatilag, akit sokan követnek, bár nagyon relatív, hogy mi a sok, rámondják, hogy influencer, de nagyon sok esetben nincs valós befektetett munka a háttérben. Így a példamutatás is elmarad.”

Mit jelent nálad a valós befektetett munka?

„Amikor vannak céljaid, majd komolyan és kitartóan teszel is érte.”

Lehet tudni, hogy neked mi a célod?

„Nem tudnék csak egy célt meghatározni, hisz rengeteg van. Van rövid és hosszú távú célom. Jelenleg egy projekten dolgozom, amit a közeljövőben be szeretnék vinni a gimnáziumokba. Lenne benne sport, táplálkozás és laza beszélgetések. A program kidolgozása mellett nagy erőkkel keresem a támogatókat. Remélem, sikerül tető alá hozni!”

Maradjunk a célnál, mi vele a célod?

„Én is részese vagyok a mai gimnazistáknak, ismerem a problémákat. Nekem a sport nagyon sokat segített és segít. Szeretném a módszerem megismertetni másokkal is, és ha csak egy fiatalnak tudtam segíteni, már megérte!”

Te mit tartasz  megoldandó feladatnak? S hogyan lehetne azt megoldani? Hogy látod te, mint 18 éves?

„A korosztályomban sajnos a depresszió, a rosszkedv, a túlzott cigaretta-, alkohol- és a drogfogyasztás is igen nagy probléma. Ennek nyilván számos oka van, az egyik, hogy divat, a másik, hogy a diákok rettenetes nyomás alatt vannak a suliban és sok esetben otthon is. A megfelelési kényszer szinte elhatalmasodott, túl sokat várnak el tőlünk és túl sokat várunk el saját maguktól, aminek, ha nem tudunk megfelelni, akkor bizony gáz van.

Nem tudom, hogyan lehetne mindezt megoldani, hiszen engem is nagyon sokszor ért igazságtalanság, vagy legalábbis úgy éltem meg. Időnként jó csinálni egy önfelmérést, leltárt, és saját magunkat erősíteni lelkileg, gondolati síkon és testileg. Mást úgyse tudunk megváltoztatni, csak magunkkal tudunk bármit is kezdeni .

Mi döntjük el, hogy kik és milyenek akarunk lenni, csak döntés kérdése az egész. Dönthetünk jól és dönthetünk rosszul. Azt gondolom, hogy a nagy kérdésekben döntsünk helyesen, hisz tudjuk, hogy mi a jó és mi a rossz.”

Megleptél. Ilyen komolyan gondolkozik a mai generáció?

„Bizonyára sokan vagyunk, akik így gondoljuk, és csak remélni tudom, hogy ez így jó, vagy legalábbis jó az az irány, ahogy gondolom.”

Mi számodra a kikapcsolódás?

„Az iskola” – neveti, majd gyorsan hozzáteszi: „De ez nem volt mindig így! Szeretem a zenét, mindenevő vagyok, ha az adott műfajban jó a produktum. Szeretek olvasni és világot látni. Jókat beszélgetni és persze sportolni. A sportolás számomra életforma. Kikapcsol és boldoggá tesz. Ugyanakkor kikapcsol a hölgyek társasága is” :-)

Hogyan táplálkozol?

„Minden reggel olajfalevél kivonattal kezdem a napot, és naponta ötször vagy hatszor étkezem. Kerülöm a cukrot és a fehér lisztet, és hiszek a C-vitamin, valamint egyéb, natúr táplálék kiegészítők hatékonyságában. 2-3 liter víz is elfogy egy nap.”

Mi leszel, ha nagy leszel?

„Bízom benne, hogy edző, de ahhoz még nagyon sokat kell tanulnom.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?