MANI

Cégvezér a zongoránál: Gerendás és Geszti is kedveli Mártha klipjét

Új trend a nagyvilágban, hogy azok az ismert emberek is megmutatják zenei oldalukat a Youtube-on, akik nem profi muzsikusok.

Amerikában és Nyugat-Európában jó nevű üzletemberek és közéleti személyiségek készítenek videoklipeket, hogy elkápráztassák a nagyközönséget, ezáltal is közelebb kerülve az emberekhez.

Kis hazánkban a legújabb zenei meglepetés Mártha Imre nevéhez fűződik. A nyilvánosság előtt néhány éve még MVM-vezérigazgatóként, jelenleg Invitel-főigazgatóként ismert szakember most leült a zongorához. Mártha, aki gyerekkora óta zongorázik, ezúttal Zerkovitz Béla száz éve írt, örökzölddé vált „Tanulj meg, fiacskám komédiázni” kupléját énekelte el, zongorán kísérve magát. Az egyébként Cambridge-ben végzett topmenedzser a videón profi zenészekkel együtt zenél, a Zeneakadémia növendékei játsszák a vonós szólamokat. 

Számomra különösen fontosak a hungarikumok, azaz a jellegzetesen magyar karakterű kulturális értékek. Zerkovitz szerzeménye is ilyen mű. Néhány hete van fenn a klip az interneten, de már sok olyan jelzést kaptam, hogy időszerű a dal mondanivalója

– mondja Mártha.

Gerendás Péter, a neves zenész is kedveli a cégvezér produkcióját: "Vannak olyan régi dalok, amelyeket soha nem felejtünk el. Tulajdonképpen klasszikussá válnak. Vagy a zenéjük, vagy a mondanivalójuk miatt máig tudnak hatni. Ilyen Zerkovitz Béla szerzeménye. Nagyon igényes klip készült belőle a dal századik évfordulójára. Szép feldolgozás zeneileg, zongorával, vonósokkal, hűen visszaadva az eredeti hangulatot."

Geszti Péternek ezek jutottak eszébe a klip láttán:

"Hello Imre! Szerintem a szabad emberek az igazán gazdagok. Akik mernek sokfélék lenni, akik nem szorulnak bele a szakmájukba, a klisékbe, akik képesek azzá válni, amivé éppen lenni szeretnének. Bírom, hogy zongizol, énekelsz – jól csinálod, jól teszed! Nálam továbbjutottál. Geszti Péter"

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?