MANI

Ennyi a casco a legnépszerűbb kocsikra

Sok helyzetben hasznos, ha a kötelező biztosításon kívül cascot is kötünk a kocsinkra. Aki ezt mostanában szerezné megtenni, ekkora kiadásra számítson.
címkék:
  • Szerző: MZ/X

A járvány alatt és az azt követő időszakban a legtöbbször Suzukit adtak el itthon. A magyarok kedvencei közé harmadik helyen egy Dacia által gyártott autó került. Ennyit kell fizetnie a tulajdonosaiknak, ha biztonságban szeretnék tudni az autót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Érdemes a kötelező mellé cascot is kötni

Érdemes a kötelező mellé cascot is kötni

Milyen kocsikat vásároltak idén itthon?

A Bank360 beszámolója szerint Suzuki Vitarából és SX4 S-Crossból augusztusig 10.000-et adtak el itthon, Dacia Dustertből pedig 3803 darabot, így jelenleg ez a három a legnépszerűbb új autó Magyarországon. Népszerű még ezen kívül a Fiat, a Škoda, és az idén is a népszerű autók között találjuk még a KIA-t, a Toyotat, a Jeepet, a Fordot és egy harmadik Suzuki modellt is.

Ennyibe kerül a kötelező a legnépszerűbb autókra

Fotó: police.hu

Mennyibe kerül a kötelező biztosítás a legnépszerűbb modellekre?

A kötelező biztosítás éves díja sokmindentől függ. A Bank360 szakértői ezért egy 40 éves budapesti férfit feltételeztek a díjaknál, aki még sosem okozott kárt, casco biztosítása is van és 19 éve rendelkezik jogosítvánnyal.

A válság utáni kilábalással járó intenzív drágulás a kötelező biztosítások piacát is elérhette. Így már csak a Fiat 500 esetében lehet kgfb-t kötni 40.000 Ft alatt még akkor is, ha csak a legalacsonyabb árú ajánlatot vesszük figyelembe, a Dacia és a Skoda modelleknél már csak ennél drágább kötelező biztosítás érhető el, a két Suzuki modell éves díja pedig már a közel 50.000 Ft.

Ennyibe kerül a casco a legnépszerűbb autókra

Ennyibe kerül a casco a legnépszerűbb autókra
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Mennyibe kerül a casco?

A kalkulációhoz ebben az estben is a fent leírt 40 éves sofőrt vette alapul a Bank360 úgy, hogy a kgfb bonus/malus fokozata a legmagasabb B10-es, emellett a casco bónusz fokozat is a lehető legmagasabb. Ezek alapján a legnépszerűbb modellek esetén a legolcsóbb casco ajánlat majdnem az összes modell esetén nagyjából 60.000 Ft. Csak a Dacia Duster cascoját lehet alacsonyabb áron, évi 40.000 forintnál olcsóbban megkötni, a legmagasabb éves díj pedig a Fiat 500-asé, nagyjából 90.000 Ft.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?