Létrehozva: 2020.02.19.

Az Amazonnak visszaküldött több tonnányi szajréból lehet olcsón vásárolni

Elképesztő magyar ötlet oldja meg a visszaküldött csomagok problémáját...

 

Sokan indoklás nélkül küldik vissza a neten vásárolt termékeket, ennek nyomán elképesztő mennyiségű visszáru áramlik a raktárakba – el se tudjuk képzelni, mihez vezet a végeláthatatlan halmozódás.

Bár Magyarországon még gyerekcipőben jár, a nemzetközi piacon már közismert a retour áru fogalma. A jogszabályok nem szorítják keretek közé, hogy az online vevő megmagyarázza, miért küldi vissza a vásárolt terméket, ezért született meg az élő termék kategóriában (A, B, C) a retour áru, azaz a customer return kifejezés.

Ez azt jelenti, hogy a vevő tényleg bármit visszaküldhet, ha menet közben meggondolja magát. Januárban például egy ügyfél vásárolt egy televíziót az Amazontól, megnézte a McGregor-Cerrone ketrecharcmeccset majd becsomagolta a készüléket, visszaküldte és harminc napon belül visszakapta a pénzét, amit a biztosító fizetett ki az Amazon partnercégének. A tévé bekerült egy gyűjtőraktárba. Ilyenkor teljes árban eladni már nem lehet, ezért diszkontáron értékesítik a visszárut forgalmazó cégen keresztül – így a 2000 eurós terméket meg lehet kapni már 800 euróért.

Szilágyi Zoltán, a WOOWW Ltd. szakmai igazgatója, az xlxboc.com társalapítója arról beszélt, az Amazonnál már akkor élt a retour áru fogalma, amikor még könyváruházként működött. Mint fogalmazott, akkoriban a visszaküldött és át nem vett köteteket újra forgalomba állították, majd az évek múlásával ez kibővült mindazon termékcsoportokkal, amit ma árusítanak. Azaz mindennel.

Hova kerülnek a magyar webshopoknak visszaküldött termékek?

„A külföldi gyakorlattal ellentétben Magyarországon összegyűjtik a visszárut, ami bekerül egy raktárba, átnézik majd bontott csomagként eladják. Jellemzően 15-20 százalékos engedményt adnak rá, de ha nagyon hiányos, akkor a 30-40 százalékot érheti el maximum a kezdemény. Nincs ugyanakkor egy átfogó rendszer, gyerekcipőben jár még. Mi a startuppal szeretnénk összefogni az egészet és a magyar használt piacot teljes mértékben lefedni” – fogalmazott Szilágyi Zoltán.

Kollár Steve, a startup másik társalapítója közölte, várják azon kereskedők jelentkezését, akik szívesen dolgoznának egy dinamikusan fejlődő kereskedelmi szegmensben.

„Olyan embereket keresünk, akik úgymond az értékesítés promóciójában is aktív szerepet tudnak játszani és jutalékért partnereket képesek behozni. A startup ezáltal idézőjelesen egy munkahelyteremtő programként is funkcionálhat a közeljövőben” – fogalmazott az ötletgazda.

Az xlxbox.com honlapon a forgalmi ár töredékéért, azaz a bolti ár 5-45 százalékáért kínálnak többek közt elektronikai termékeket, sportfelszereléseket, ékszereket és a ruházatok teljes skáláját felvonultatva.

A weboldal méretét tekintve is egyedülálló Magyarországon, mivel egy folyamatosan frissülő, több mint négymillió terméket – napi 60 000 raklapot – számláló adatbázist kezelnek, amiben mindenki megtalálja a számára megfelelőbb, kihagyhatatlan ajánlatot.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!