Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.01.02.

Applikációk terrortámadás esetére!

Nem csak a mi, de a családtagjaink biztonságérzetét is növelik. Terrortámadás, vagy más katasztrófa esetén tudni fogjuk, melyik szerettünk merre van, és hogyan menekülhetünk el a helyszínrõl, vagy mehetünk oda.

Az elmúlt hónapokban csökkent az emberek biztonságérzete a sorozatos terrorcselekmények miatt. Magyarország ugyan nem tartozik a legpotenciálisabb célpontok közé, de sokunknak él hozzátartozója, családtagja vagy barátja külföldön.

Ezek a telefonra és/vagy tabletre írt programok segítenek elkerülni a bajt, vagy információval szolgálhatnak azokról, akikért aggódunk!

A VÉSZ applikáció

A várható vagy már kialakult élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető eseményekre figyelmeztet. Ipari balesetekre, természeti csapásokra, és egyéb veszélyekre. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a lakóhelyünk, az úti célunk által érintett területek, adott megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről informál üzenet formájában. Aktív mobilkapcsolat szükséges hozzá, ugyanis figyelembe veszi a program a tartózkodási helyünket.

A Familonet

Letöltésével nem csak egy pánikgombot kapunk, de valós idejű helymeghatározást is. Vagyis folyamatosan megosztja a tartózkodási helyünket a családunkkal, vagy a barátainkkal, ha akarjuk. Értesítést küld arról is, ha egy adott személy (például a gyermekünk) elhagyja a térképen előre kijelölt helyet. A pánik gomb megnyomásával nem csak riasztást küld a beállított telefonszámra, hanem a tartózkodási helyünket is elküldi. Akkumulátorkímélő alkalmazásról van szó, mert innovatív algoritmusokat használ a helymeghatározáshoz!

A Family Locator

Az előző apphoz hasonlóan segít megtalálni a családtagokat, hozzátartozókat. Teljesen ingyenes, meg lehet nézni ki-merre járt korábban, ha megszakad az internetkapcsolat, átvált SMS alapú kommunikációra, és szintén energiatakarékos. Amikor a „megfigyelt” telefonja merülőben van, arról is értesítést kapunk, és fel tudjuk hívni, hogy töltse föl! Ha szeretnénk megtalálni valakit, és nincs telepítve a telefonján a program, küldhetünk egy felkérést, aminek az elfogadásával ideiglenesen tudni fogjuk, merre jár az illető. Fel lehet telepíteni tabletra, telefonra és laptopra is.

Az RSOE

talán az egyik leghasznosabb program. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület által üzemeltetett EDIS (Sürgősségi és Katasztrófa Információs Szolgálat) hasznos információkat gyűjt össze a világban történő összes veszélyes eseményről. Az információkat a nap 24 órájában dolgozzák fel, például földrengésekről, tüzekről, árvizekről, földcsuszamlásokról, nukleáris eseményekről, tornádókról, vulkánkitörésekről. Az applikáció segítségével naprakész és hiteles információink lehetnek egy adott országban történő eseményekről.

Itt pedig számítógépről informálódhatunk:

A Sayfty

Egy ingyenes személyes biztonsági alkalmazás, elküldi az aktuális tartózkodási helyünket, és automatikusan felhív egy előre megadott telefonszámot.

A BKK futár

Segítségével a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatos információkról tájékozódhatunk térképeken, adott útvonalra szűrve. Amikor elszabadul a pánik, vagy lebénul a város egy része, ezen keresztül kereshetünk alternatív útvonalat!

A Taxis appok

Abban segítenek, ha a tömegközlekedés már nem opció, ne kelljen telefonszámok után kutatnunk az interneten. Egyszerűen rányomunk a megfelelő gombra, és rendelünk egy autót, vagy megnézhetjük a közelben lévő szabad taxikat. Rögzíthetünk előrendelést, csoportos (5-6 fős) járművet is rendelhetünk és a sofőrrel is kommunikálhatunk a segítségükkel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!