Létrehozva: 2018.03.20.

Álmodj velem! Mert ha elég szorgalmas vagy, eljuthatsz a világ tetejére

Pénteken nyitja meg kapuit a budapesti vásárváros Magyarország legnagyobb autós szezonnyitó rendezvénye elõtt. A Hungexpo területén 13. alkalommal megrendezésre kerülõ Automobil és Tuningshow 2018-ban százezer négyzetméteren, 5 pavilonban, 10 tematikával, azaz tíz különálló rendezvénnyel várja a nagyérdemût, ezúttal az élményekre fókuszálva. Az Autós Nagykoalíció szervezésében zajló "Magyarok a világ jármûgyártásában" tematika viszont az élményeken túl egy rendkívüli idõutazásra invitálja az odalátogatókat, bemutatva a földi, vízi és légközlekedés világraszóló innovációit és azok magyar vonatkozását.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és a „Magyarok a világ járműgyártásában” kiállítás házigazdája a járműipar több dimenzióját, múltját, jelenét és jövőjét lefedő eseményről az alábbiakat mondta: „a Hungexpo G-pavilonjában található tárlat minden egyes kiállítója élő bizonyítéka annak, hogy a magyar szakértelem, kellő szorgalommal és tehetséggel párosulva hihetetlen potenciált hordoz magában. A világ mobilitásában hagyott lábnyomunk pedig elvitathatatlan ténnyé teszi, hogy műszaki találmányok és formatervek tekintetében Magyarország a járműipar Szilícium-völgye. Március 23-25 között erről mindenki egyénileg is meggyőződhet, ugyanakkor a nyitónapon 13 órakor kezdődő élő show-ban színpadra lépő meghívottak személyes történeteikkel is megerősítik a kiállítás szlogenét, miszerint ha elég szorgalmas vagy, eljuthatsz a világ tetejére!”

Knezsik István (j) – az Autós nagykoalíció elnöke a járműipar Oscar-díjasaival: dr. Hanula Barna (b) - a Bugatty Veyron motorjának fejlesztője, a Széchenyi István Egyetem dékánja, dr. Anisits Ferenc - a "dízelpápa" és prof. Stefan Lengyel, a MOME formatervező tanszékének vezetője, világcégek tanácsadója és több mint 30 dizájn díj birtokosa. Forrás: Autószektor

A nemzetközileg is elismert kiállító cégek sorában megtalálható lesz a tisztán, elektromos hajtású vízi járművek fejlesztésével és építésével nemcsak Magyarországon, de Európában is elsőként foglalkozó vállalat, az Aqwia Kft. Az immár 15 éve teljes egészében az elektromos hajtásra optimalizált, sajátos arculatú hajóparkkal az Aqwia Kft. a piac ismert és vezető szereplőjévé vált. A cég termékei az elmúlt évek során folyamatos elismerésben részesültek, így a hajókiállítások újdonság díja mellett a Magyar Formatervezési Nagydíjat is magukénak tudhatják, e mellett az elektromos hajózás elterjesztésében és megismertetésében is oroszlánrész jutott a balatonfűzfői székhelyű vállalkozásnak.

A kiállításon egy 10 méter hosszú, 3,35 méter széles, 4,8 tonnás össztömegű, 11 fős személyzet befogadására képes hajót tekinthet meg a nagyközönség. A Wia330 Pleasure névre keresztelt hajó egy feltöltéssel 8-12 órán keresztül képes üzemelni, economy fokozatban 10-12 km/h-ás sebességgel. Gyors fokozatban 3 üzemórát és 14 km/h-ás maximális sebességet ígér a gyártó a 8 db speciális zselés, trakciós akkumulátoroknak köszönhetően.

A korábbi közleményekben említett világszínvonalú beszállító cégek sorát erősíti továbbá az érdi székhelyű Dräxlmaier Group, mely 1996 óta olyan prémium autógyártóknak tervez középkonzolokat, ajtópaneleket, műszerfalakat és ezek magasabb szintű moduljait, mint például az Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Mini és Volkswagen. A Dräxlmaier Group továbbá az egyik legjobb autóipari beszállító a világon, innovatív termékeik több mint 100 prémiumkategóriájú járműben vannak jelen világszerte.

Az érdi telephelyen tehát prémium kategóriás autók enteriőr elemeinek fejlesztése zajlik. A fejlesztési központban jelenleg 100 fős mérnökcsapat végez számítógéppel támogatott tervezést és projekt menedzsmentet. A kiállításon legfrissebb munkájuk, az új Audi A7 és a Range Rover Velar beltéri modulja lesz látható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor