Létrehozva: 2019.06.11.

A Szerencsejáték Zrt. negyedszerre is elnyerte a felelős játékszervezői nemzetközi minősítést

A Szerencsejáték Zrt. immár negyedik alkalommal kapta meg az európai lottótársaságokat tömörítõ European Lotteries (EL) felelõs játékszervezési tanúsítványát. A vállalat a független, külsõ értékelõ auditor jelentésére alapozott vizsgálat minden részterületén szinte maximálisan, közel 100 százalékosan teljesített a megfelelõséghez szükséges 75 százalékos elvárt szinthez képest. A háromévente megújítandó nemzetközi elismerést a szervezet éves Közgyûlésén idén Antwerpenben vehette át a nemzeti lottótársaság.

Szerző RIPOST

Szerencsejáték Zrt. 2009 óta az aktuális törvényi kötelezettségeken túlmenően is szigorúbb normákat valósít meg játékszervezési tevékenysége során. Ennek részeként a társaság működése során kiemelt figyelmet fordít minden olyan területre, amely a játékosok védelmét és széleskörű tájékoztatását, illetve a prevenciót szolgálja. A vállalat hatékony munkájának eredményeként 2010, 2013, 2016 után az idei évben is sikeresen megújította a European Lotteries (Európai Lottótársaságok Szövetsége) felelős játékszervezési tanúsítványát A Szerencsejáték Zrt. a kelet-közép-európai régióban elsőként szerezte meg ezt a címet 2010-ben.

2019-ben az elismerés megszerzéséhez szükséges vizsgálat olyan felelős játékszervezési területeket érintett, mint a kutatás, az alkalmazottak és az értékesítésben résztvevők képzése, a játéktervezés, a távszerencsejátékok, a reklám és a marketing, a játékfüggőség megelőzősének segítése, a játékosok nevelése, az érintett felek bevonása, illetve a beszámolás, a mérés és a minősítés.

A felmérés során a Szerencsejáték Zrt. a tizenegy pontos elvárt minősítési rendszer egyes részterületein kiválóan teljesített.

Eszerint rendszeresen felméri az érintett területeket reprezentatív kutatások végrehajtásával, amelyek elősegítik a szerencsejáték-függőség megértését, és a megszerzett eredményeket közli az érintett csoportokkal. Az alkalmazottak és az értékesítésben résztevők számára a társaság rendszeres tájékoztatást és képzést biztosít a témában. Kizárólag olyan játékokat tervez, forgalmaz és vezet be, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába, valamint kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a játékosok csak mértékkel játszanak. A társaság online felületein elérhető játékai (távszerencsejátékok) esetében maximálisan figyelembe veszi a felelős játékszervezés által előírtakat. Úgy, mint az önkizárás, az önkorlátozó üzenetek, vagy a beállítható limitek. A vállalat a hatályos jogszabályok szerint végzi tevékenységét, amelynek része, hogy következetesen fellép a kiskorúak védelme érdekében. Ez az elköteleződés működése teljes spektrumára kiterjed, így érinti a reklám és marketing felületeket is.

A játékfüggőség megelőzésének segítése érdekében a Szerencsejáték Zrt. számos alapítvánnyal és egyetemmel áll szoros kapcsolatban. Többek között 2012 óta működteti a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel a „Játék határokkal” elnevezésű országos programját, melynek keretében prevenciós célú iskolai órákat és élményalapú klubfoglalkozásokat tartanak, valamint a felnőtt lakosságra veszélyt jelentő játékfüggőség kezelésének és megelőzésének érdekében Információs pontokat működtetnek az ország 7 pontján. Emellett az értékesítőhelyeken elérhető Maradjon játék! füzetekkel és központi weboldallal segítik a szerencsejáték-függőség kialakulásának, tüneteinek és gyógyításának jobb megértését. A vállalat széleskörű tevékenységéről minden évben beszámol éves jelentésében. 

Az újabb nemzetközi minősítés komoly elismerést jelent a Szerencsejáték Zrt. számára, megerősítve eddigi tevékenységét és elért eredményeit a felelős játékszervezés területén. 

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!