Létrehozva: 2020.11.27.

A Mammut és az Arena nemzetközi tanúsítványt kapott a vírus elleni védekezésért (x)

Független biztonsági szervezet ellenőrizte mindkét bevásárlóközpont Covid-ellenes intézkedéseit.

Magyarországon egyedüliként és elsőként két budapesti bevásárlóközpont, a Mammut és az Arena Mall nyerte el a Safe Asset Group svéd szakmai szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. A szigorú eljárás eredményeként kapott elismerés azt igazolja, hogy mindkét bevásárlóközpont a nemzetközi sztenderdek szerint is felkészült a koronavírus járvány kockázatainak kezelésére.

A kereskedelmi és üzleti létesítmények biztonsági ellenőrzésével foglalkozó független szakmai szervezet a megmérettetésre önként vállalkozó budapesti bevásárlóközpontok Covid-megfelelőségét vizsgálta. A nemzetközi szakértők a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány odaítélésekor többféle szigorú ellenőrzési szempontot vettek figyelembe. A WHO és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb ajánlásai mellett alkalmazták a SHORE szabályrendszert, vagyis a biztonságos kereskedelmi és üzleti környezetre vonatkozó nemzetközi irányelveket is.

A Covid-megfelelőségi Tanúsítvány fontos üzenetet hordoz nemcsak a vásárlók, hanem az ingatlanpiaci szereplők és a döntéshozók számára is. A felelősen működő bevásárlóközpontoknak hangsúlyos szerepük és feladatuk van a biztonság növelésében, a járványveszély csökkentésében. A megkapott nemzetközi tanúsítvány mind a Mammut, mind az Arena Mall esetében a társadalmilag felelős, körültekintő és biztonságos működésre törekvést igazolja.

Forrás: Arena MALL és Mammut Bevásárlóközpont

A Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban – Magyarország Kormányának intézkedéseivel összhangban – számos Covid-védekezési eljárást vezettek be. Mindkét bevásárlóközpont részletes maszkviselési és távolságtartási előírásokat alkalmaz az épületekben. A szabályok betartását a bevásárlóközpontok biztonsági munkatársai a közös területeken folyamatosan ellenőrzik, szabálytalanság esetén haladéktalanul intézkednek. Az egyes üzletek saját területeiken az előírások betartásáért önmaguk felelősek, amit maga a bevásárlóközpont is fokozott tájékoztatással és odafigyeléssel igyekszik támogatni, illetve ellenőrizni.

Mindemellett, a Mammutban és az Arena Mallban kiemelten ügyelnek a higiéniára is, nyilvános kézfertőtlenítő állomásokat helyeztek ki, gondoskodnak a felületek, kilincsek, korlátok, felvonógombok rendszeres fertőtlenítéséről és az épület gyakori átszellőztetéséről. Több más intézkedés mellett a személyes érintkezések csökkentése érdekében megszüntették a pihenőszigeteket, a kis méretű helyiségek és a liftek használatát létszámkorláthoz kötötték. A távolságtartásra a folyosókon, a mozgólépcsőkön és az üzletekben is padlómatricákkal figyelmeztetnek, valamint épületszerte lehetőség van új maszkot beszerezni.

A Covid-megfelelőségi Tanúsítványt frissen elnyert mindkét hazai bevásárlóközpont – a Mammut és az Arena Mall – a NEPI Rockcastle csoport tulajdona, amely összesen kilenc kelet-közép-európai országban rendelkezik ingatlanbefektetésekkel.

„Felelős bevásárlóközpontként a Mammut és az Arena Mall a biztonság területén is szeretne jó példával elöl járni. A kezdetektől fogva minden tőlünk telhetőt megteszünk a járvány kockázatainak csökkentéséért. Vigyázunk vásárlóinkra és büszkék vagyunk rá, hogy a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány megszerzésével ez nemzetközi szinten is elismerésre talált. Most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat, vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!” – hangsúlyozta Balla Erna, a NEPI Rockcastle csoport magyarországi üzemeltetési vezetője. (x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világháborús üzenetet küldött Amerika

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!