MANI

A közlekedésfejlesztés az ország gazdasági motorja

A bérproblémák megoldását helyezte középpontba a Nemzeti Közlekedési Napok megnyitóján Tasó László államtitkár. Ennek egyik lépéseként a közútkezelőnél bérfejlesztést hajtanak végre.

Debrecenben megnyitották a közlekedési szakterület országos fórumaként szolgáló Nemzeti Közlekedési Napokat. A három napos rendezvényen a közlekedési háttérintézmények, vállalatok, hatóságok, kutatóhelyek képviselői tartanak helyzetelemző, fejlesztéseket bemutató, problémafelvető előadásokat.

Negyedik helyen Európában

A hetedik alkalommal megrendezett konferencia nyitó előadásán Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt hangsúlyozta, a közlekedésfejlesztés húzóágazata, motorja az ország gazdaságának. Ezt azzal támasztotta alá, hogy az előző uniós költségvetési ciklusban a közlekedési ágazat hozta le a legtöbb forrást Magyarországon.

A 99 százalék körüli teljesítési arány Európában a negyedik legjobb teljesítés, amire büszkék lehetünk

– fogalmazott a politikus.

Tasó László kiemelten fontos feladatnak nevezte az ágazat bérproblémáinak kezelését. Emlékeztetett a MÁV-nál végrehajtott idei 3 százalékos béremelésre, és jelezte, hogy hamarosan béremelést jelentenek be a Magyar Közútnál is.

Ezzel együtt még mindig ezen a területen van a legtöbb pótolni való, és meg kell néznünk, hogy ez a bérfejlesztés mire lesz elég.

A konferencia  plenáris napján az ágazat legfontosabb intézményei számolnak be eredményeikről és terveikről, majd tíz szekció keretén belül nyílik lehetőség a szakmai eszmecserére többek közt ezekben a témákban: közlekedésbiztonság és forgalomtechnika, kerékpáros fejlesztések, városi- és közösségi közlekedés, légügy, vasútfejlesztés, közútfejlesztés és finanszírozás kérdései.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?