MANI

A hetedik Volkswagen-találkozó legfontosabb részletei - 1. rész

Szeptember 22-én újra megnyitja kapuit a hazai autósport fellegvára a népautós márkarajongók és a benzingőzös programokat kedvelő közönség előtt. A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is a tradíció, a sportosság és a család minden tagja számára élményt kínáló programok lesznek terítéken. Az előkészületekről a Volkswagen márka marketing igazgatóját, Kazi Róbertet kérdeztük.
címkék:

A 2012 óta, az őszi hónap beköszöntével megrendezésre kerülő esemény immár nemcsak a wolfsburgi márka rajongóinak találkozója, hanem az ország legnépesebb autós sokadalma és szezonzáró családi rendezvénye is egyben. Kezdetben hétezer résztvevővel még csak Golf-találkozóként indult az esemény, ezt követően azonban évről-évre egyre nagyobb látogatói létszámot regisztráltak a mogyoródi aszfaltcsík területén. Annak köszönhetően, hogy minden Volkswagen tulajdonos és típusonként szervezett márkaklub számára megnyílt az esemény, 2015-ben már 12 ezer résztvevője volt a sokadalomnak.

Kazi Róbert, a márka marketing igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az esemény facebook oldalán már most 11 ezret meghaladó a részvevőként, vagy érdeklődőként regisztrált személyek száma, így, ha az időjárás nem szól közbe, jó esélyt látnak a szervezők arra, hogy az eddigi legnagyobb látogatói létszámrekord megdőlhet az említett napon. A marketing igazgató továbbá elmondta, hogy a megszokott, jól bevált program elemek között számtalan újdonság, aktualitás is szerepel a felhozatalban. Érkeznek különleges autók a gyárból, ajándékötletekkel és egyedi árakkal lesz jelen ismét a Der Shop, visszatérő műsorral érkezik a Driving Experience Team, és nem marad el az újautó premier, a koncert, valamint a gyermek- és női programok sem, a hippifaluban pedig ottalvós bulira várják az érdeklődőket.

A teljesség igénye nélkül felsorolt programokról a találkozó web- és facebook oldalán, valamint cikkünk folytatásában olvasható bővebb információ, hiszen jelen pillanatban két kiemelten fontos aspektusa van az eseménynek – tudtuk meg Kazi Róberttől: az egyik a hippifaluban és a paddock területén kiállítható járművek regisztrációja, a másik pedig a nyereményautó és annak sorsolási módszere. „A paddock területén idén is 300 különleges Golf kap helyet, melyeket zsűri választ ki előzetes regisztráció alapján, a hippifaluban viszont nincs ennyire szűk korlátja a létszámnak, azonban a szervezők ott is regisztrációhoz kötik a megjelenést. A regisztrációk beérkezésének határideje augusztus 20-a, ezt követően az ítészek elbírálják a jelölések, majd a találkozó előtt 2 héttel kihirdetik annak eredményét”.

A találkozó fődíjára 2018-ban is „egyszámjátékkal” pályázhat bárki, a klasszikus tombolavásárlás helyett. Ennek lényege röviden annyi, hogy a nyereményjátékban résztvevőknek egy online felületen leadott ún. legkisebb egyedüli tét kell csak ahhoz, hogy részt vegyenek a sorsolásban. Egy személy csak egyetlen tippet adhat le, mely egy vételár is egyben, és az autót csak akkor veheti át, ha a nagykoncert utáni sorsolás idején a helyszínen tartózkodik és telefonon elérhető. „Így a sorsolás metodikája sokkal igazságosabb, mint a tombola” – zárta gondolatait a marketing igazgató.

A Weltauto által felajánlott nyereményautó idén egy 2006-os évjáratú VW Beetle. Az 1,6-os, szívóbenzines motorral és automataváltóval szerelt, almazöld kultautó különlegessége, hogy első és egyetlen tulajdonosa mindössze 43 ezer kilométert hajtott bele, így ellenőrzött és újszerű állapotával egy igazi ritkaságnak számít a hazai használtautó-piacon.

címkék:
És ezeket olvastad már?