Létrehozva: 2021.01.21.

A 10 legjobb tipp home staging-hez (x)

Az Amerikai Ingatlanvállalkozási Társaság 2020-as felmérése szerint az ingatlanügynökök 49%-a úgy gondolja, hogy a home staging pozitívan befolyásolja, hogyan látják a vevők a házat. 77%-uk szerint pedig egy home staging-en átesett ingatlant sokkal könnyebben a magukénak tudják képzelni a vevők. Az ingatlanügynökök 21%-a szerint a home staging 6-10%-al növelte meg az ingatlan értékét. 39% jegyezte meg, hogy az ilyen házak nagyságrendekkel kevesebb időt töltenek a piacon.

Szerző RIPOST

Olyan sokat lehet nyerni a home staging-el, hogy a tulajdonosoknak mindenképp érdemes időt és energiát fektetni a dologba. Egy tapasztalt Qjob.hu designer tanácsai, amik segítenek gyorsan, jó áron eladni a lakásod. Szerencsére a legjobb tippek közül sok még csak nem is drága. Nem számít, hogy csak most hirdetted meg az ingatlanod, vagy egy régóta nyakadban lévő háztól akarsz megszabadulni, fusd át ezt a 10 home staging tippet, és vágj bele! Segíteni fog, hogy gyorsabban és drágábban add el az ingatlanod.

1. Arra koncentrálj, ami számít

A home staging szempontjából nem minden helyiség egyformán fontos. Azokra kell fókuszálnod, amelyek várhatóan a legnagyobb befolyással lesznek a vásárlód döntésére, és persze fordítva: szánj kevesebb időt azokra a szobákra, amelyek nem fontosak.

2. Tedd személytelenebbé a tereket

A home staging egyik legfontosabb célja, hogy segítsük az érdeklődőket abban, hogy könnyebben sajátjuknak érezzék a helyiségeket. Ezt a leggyorsabban úgy tudjuk elérni, hogy egy üres festővásznat varázsolunk eléjük. Te persze azt szeretnéd, hogy az otthonod hangulatos és stílusos legyen, de kerüljük el a túl személyes hatásokat, amelyek azt sugallják, ez a ház az eladóé, és nem a vevőé.

Elsőnek vegyük le a falról családi fotóinkat, tegyük el a keretezett képeket, de még a hűtőmágneseket is! A ruháid pakold el szem elől, és még a fürdőszobai polcról is száműzd a személyes tárgyaid, mint például a fogkefe. Távolítsd el a vallásos dolgaid, jelképeket is. Igaz, hogy egy ilyen személytelenné tett házban furcsa élni, viszont hihetetlenül sokat segít abban, hogy a vevő kapcsolódni tudjon az ingatlanhoz.

3. Szabadulj meg a rumlitól

Az egymás hegyére halmozott cuccaid rengeteg teret elvesznek, márpedig ami elad egy házat, az a tágas tér. Varázsold az otthonodat nagyobbá és kívánatosabbá egyszerűen azzal, hogy elpakolsz, amit csak lehet. Nem kell kidobnod mindent, de szedd össze és vidd ki a házból a felesleges kacatokat. Ez jelentheti az épp nem szezonális ruháid (ugyan mi szükség nyáron a télikabátokkal telezsúfolni az előszobát?), a legtöbb szobadíszt (néhány visszafogott, minimalista darab maradhat), iratokat, játékokat, és gyakorlatilag mindent, amire nincs szükséged a napi rutinodhoz. A vevők be fognak nézni a gardróbodba, hogy lássák, mekkora a hely, úgyhogy szánd rá az időd, és pakolj ki minden felesleges dolgot, ami csak foglalja a helyet. Minél kisebb rumli, annál tágasabb a tér, és annál jobban fog tetszeni a ház a vevőknek.

4. Takaríts úgy, mint még életedben soha

Egy tavaszi nagytakarítás semmi ahhoz képest, amit neked meg kell csinálnod a home staging okán. Minden négyzetcentiméternek ragyognia kell a padlótól a plafon sarkáig, és a kettő között mindenhol. A patyolat tiszta ház azt sugallja a vevőknek, hogy a tulaj megfelelően karban tart mindent, nem csak a látható részeket. Ha eddig kihagytál olyan dolgokat, mint például a hűtő belseje, vagy a redőny porolása, nos, itt az idő, hogy megküzdj ezekkel is!

Ajánlom figyelmedbe, hogy rendelhetsz takarítást a Qjob.hu-ról is. Itt kipróbált takarítókat találsz, pozitív visszajelzésekkel, akik ráadásul jó áron dolgoznak.

Egy ilyen home staging takarítás olyan legyen, mint amikor új házba költözöl, és egy nagytakarítással indítasz. Kezdj hozzá így, de ha szükséges,legyél még alaposabb!.

5. Toldozz, foltozz!

A home staging a legjobb alkalom arra, hogy nekiess az apró karcolásoknak, lyukaknak, repedéseknek, amelyek mind arról árulkodnak, hogy a tulajdonos nem tartja karban a házát. Indulj el egy darab csodaszivaccsal, vagy valamilyen koszradírral, és szobáról szobára tüntesd el a falról a foltokat. Közben figyelj oda, nincs-e olyan felület, amire ráfér egy kis kényeztetés, és igény szerint, glettelj, tömíts. Lehet, hogy néhol a lepattant festéket is pótolnod kell. Ugyanúgy, ahogy a takarításnál, most is legalább olyan fontos, hogy megmutasd a vevőknek, mennyire odafigyelsz az ingatlanra, mint az, hogy jól is nézzen ki az otthonod.

6. Maradj semleges

Ez a home staging tipp kicsivel több időt és pénzt igényel, de nagyon nagyot dobhat az áron, és jócskán lerövidítheti a piacon töltött időt. Az élénk színek a falakon pompásan kifejezhetik valaki személyiségét, de nagyon sokszor elriasztják a vevőket. Ha a home staging az első, az egyik legjobb ötlet, hogy az élénk színeket átfested valami semleges árnyalattal, mint például a szürke, fehér, vagy a bézs. Az erős színek elvonhatják a figyelmet egy szoba előnyeiről, és mint a személyes fotók vagy a ruhák, a szoba múltját hirdetik, nem pedig a jövőjét. Lehet, hogy a vevők is élénk színeket szeretnének, de egy semleges fal lehetőséget ad nekik, hogy ezt ők eldöntsék.

7. Figyelj az első benyomásra

Az első dolog, amit a vevők meglátnak, amikor megérkeznek az ingatlanhoz, a bejárati ajtó. Tegyél meg mindent, hogy ez pozitív benyomást keltsen. Tüntess el mindenféle szezonális díszítést, ez a képeken és személyes látogatáskor is már idejétmúlt lehet. Ha van feljáró, veranda, gondold át, hogy sterimóval lemosod, de legalábbis alaposan súrold át, hogy minden koszt eltüntess. Ezután egy egyszerű lábtörlővel, és talán egy-két cserepes növénnyel otthonossá varázsolhatod a bejárat környékét, de a növények legyenek tökéletes állapotban. (Haldokló, száraz növényekkel nem mész semmire.) Legyen a bejárat egyszerű, de hívogató, hogy a vevő jó szájízzel lépjen be a házba, ahol ezek után csupa jó dologra számíthat.

8. Figyelj a frissességre!

A túl sok nem odaillő dolog sokat ronthat azon, hogyan értékelünk egy otthont, de néhány egészséges, jól elhelyezett növény és virág életet és frissességet visz a helyiségekbe. Helyezd el ezeket úgy, hogy ne okozzanak zsúfoltságot, rumlit sehol, de próbálj meg a fontos helyekre becsempészni velük egy kis életet, üdeséget. Tegyél egy váza, nagy, gyönyörű virágcsokrot az étkezőasztal közepére, egy kisebb cserepes növényt, vagy néhány pozsgást a nappaliba, és talán egy nagyobb cserepest a nappali sarkába is. Nincs időd vagy érzéked az élő növények gondozásához? Sebaj, a művirágok ugyanazt az érzetet keltik, csak kevesebb munkával.

A frissesség másik arca, hogy nincs büdös. Egy alapos takarítással megszabadulhatsz a terjengő szagoktól, de figyelj oda arra, hogy a vevők érkezése előtt mindig vidd ki a szemetet, nehogy megcsapja őket valami erős szag. Beállíthatsz néhány elektromos illatosítót is, de lehet, hogy egy is elég, attól függ, hogy mekkora az ingatlanod, és hogy milyen a helyiségek elosztása. Ha ilyet használsz, mindig alacsony fokozatra állítsd, hiszen azt szeretnéd, hogy az illat finom és kellemes, ne pedig hivalkodó legyen.

9. Legyen világosság!

A sötét szobák szomorú szobák. Engedj be a házba minél több fényt, hogy ragyogjon minden. Húzd fel a rolókat, redőnyöket, ezzel nem csak beengeded a napsugarakat, de nagyobbnak is tűnnek a szobák. (Ha az udvarodra ráférne még egy kis munka, hagyd a reluxát, függönyt elhúzva, de úgy, hogy fény azért jusson be, így elkerülöd, hogy premier plánban mutatod a problémás udvarod.) Kapcsolj fel minden mennyezeti lámpát és állólámpát a házban, még a gardróbban is. Ezzel hívogatóbbá teszed az otthonod, és megkíméled a vevőket, hogy a kapcsolókkal bajlódjanak, melyik mit kapcsol fel?

10. Hátrébb a bútorokkal!

Arra törekedj, hogy szellősek, nyitottak legyenek a helyiségek. Ez segíti a vevőket, hogy könnyedén sétálgassanak, és azért is hasznos, mert így jobban oda tudják képzelni a saját bútoraikat. Az oda nem illő bútorokat vidd el, hogy ne legyenek útban, és a túlméretes, sérült, vagy a többihez nem illő daraboktól is meg kell szabadulnod. A megmaradt bútorokat pedig rendezd el úgy, hogy a szobák minél tágasabbnak tűnjenek.

Ahhoz, hogy a home staging-gel felpörgesd az ingatlanod, nem kell sokat kell költened, csak okos döntéseket kell hoznod. Az ingatlanügynököd a segítségedre lehet néhány olyan dologban, amelyek növelik az otthonod értékét, és elcsábítják a vevőket. Amint megtettél mindent, hogy az ingatlanod a lehető legjobb színben tündököljön, hátradőlhetsz, és már csak várni kell a vevőt.

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

mandiner.hu

Pentagon-tanácsadó: Kijev veresége után ez igenis jár Magyarországnak

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

mindmegette.hu

9 bomba jó recept, ha úgy döntesz, veszel egy kiló újkrumplit

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!