MANI

10 Google keresési trükk, amit az emberek 96% nem ismer!

Trükkök, amikkel nem csak gyorsabban, de jobb találati aránnyal találhatjuk meg, amit keresünk!
címkék:
  • Szerző: Ripost

1. "Vagy ez, vagy az" keresés

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy is hívják azt, akit keresünk, hogyan írják a nevét, vagy mi a keresztneve, akkor ez a trükk segíthet.  Ilyenkor nincs más teendőnk, mint beírni azok közé a szavak közé a „vagy” szót, amik eszünkbe jutottak. Például Jennifer Garner vagy Lopez.

 

2. Témakör-keresés

Ez a keresési forma akkor hasznos, ha egy adott oldalt keresünk egy adott témával kapcsolatban, nem pedig azokat az oldalakat szeretnénk böngészni, amelyek tartalmazzák a kifejezést. Ebben az esetben a keresett kifejezésekhez adjuk hozzá a „ ~ ” szimbólumot.

 

3. Honlapon belüli keresés

Olvasunk valahol egy érdekes cikket, és később újra olvasnánk, vagy megosztanánk másokkal, de elfelejtettük, hol is bukkantunk rá, nincs más dolgunk, mint a keresőbe a honlap nevét beírni és egy jellegzetes szót a cikkből, például a címét.

 

4. A csillag ereje

Van úgy, hogy egy fontos dátumból, számsorból nem emlékszünk az egészre, sőt arra sem, mi történt akkor, vagy épp ezt szeretnénk megtudni. Ebben az esetben írjuk be a „* ” szimbólumot ahhoz a számjegyhez, ami nem jut eszünkbe. A Google behelyettesít számokat, és listázza is az eredményeket.

 

5. Kifejezés-keresés

Ha egy hosszabb kifejezésre keresnénk rá, de nem emlékszünk csak a 6 szóból mondjuk csak az elsőre és az utolsóra, akkor a következőt tegyük: az első szó után írjuk be azt, hogy „KÖRÜL” + a hozzávetőleg hiányzó szavak számát zárójelben. Például: aki másnak KÖRÜL (4) bele. 

 

6. Időintervallumban való keresés

Nincs más dolgunk, mint a számok közé három pontot írni. Valahogy így: „Megjelent könyvek 1950…2010”. Az eredmények a két dátum közt megjelent könyvek lesznek. 

 

7. Konkrét honlap keresés

Ha egy adott szóval kapcsolatban honlapokat keresünk, a legegyszerűbben a „ benne : ” szóval tehetjük ezt meg. Például: „benne: kuvasz”. 

 

8. Hasonló honlap keresés

A varázskifejezés az „összefüggő: ”. Írjuk a keresőmezőbe az „összefüggő: vadászat”, és minden olyan honlap megjelenik, amelyiknek az URL-je tartalmazza ezt a szót.

 

9. Teljes kifejezés keresés

Abban az esetben, ha egy teljes mondatot, vagy kifejezést tartalmazó anyagot, cikket, honlapot kell megtalálnunk, használjunk idézőjelet. Például, ha beírjuk ezt idézőjelek nélkül: avar takarítási kézikönyv, akkor a keresőmotor fel fogja dobni találatnak az összes olyan oldalt, ahol a szavak külön-külön megtalálhatóak. Viszont, ha idézőjelek közé tesszük: „avar takarítási kézikönyv”, csak azokat az oldalakat listázza a Google, ahol az egész kifejezés megtalálható, egyben.

 

10. Lényegtelen keresőszavak

A trükk a mínuszjel használata. Ha meg szeretnénk találni egy világutazásról szóló könyvet, de nem szeretnénk megvenni, a teendő a következő: beírjuk a keresőbe azt, hogy "világutazás könyv – vásárlás". A mínuszjel miatt azokat az oldalakat, ahol megvásárlásra kínálják a világutazásról szóló könyveket, nem fogja kilistázni. A fizetett hirdetések bizonyos könyvtípusnál azonban meg fognak jelenni.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?