Létrehozva: 2023.06.09.

Kutyakiképzőt fogadtak a gyerekek miatt Kulcsár Edináék

G.w.M és felesége, Kulcsár Edina tudatos gazdiként nevelik a pár hónapos Cane corso kutyájukat, Jin-t. Azért, hogy a gyerekekkel is jól össze tudják szoktatni őket, felkeresték az ország egyik legnépszerűbb trénerét.

Kulcsár Edina és G.w.M kislányuk születése előtt döntöttek úgy, hogy egy kiskutyával bővítik a családjukat. A házaspár választása egy cane corsóra esett, és bár a kölyöknek tündéri, ragyogó kék szemei vannak, a legtöbb rajongó igencsak megrémült. Aggodalomra azonban semmi okuk, hiszen a szépségkirálynő és férje már a négylábú érkezése előtt gondoskodott arról, hogy a megfelelő taníttatást kapja kedvencük. Mint kiderült, folyamatosan járnak vele tréningezni az ország egyik legnépszerűbb kiképzőjéhez. 

G.w.M és Kulcsár Edina
Kulcsár Edina és G.w.M felelősségteljes gazdik, már kutyájuk érkezése előtt felkeresték Nyakas Gábort   Fotó: Bánkúti Sándor

"Edináéknál sok gyerkőc van a családban, ezért náluk az elsődleges szempont az volt, hogy Jin jól szocializált, megbízható legyen. Aztán idővel majd meglátjuk, mennyire jön elő belőle a zsákmányszerző ösztön, hiszen cane corso kutyáról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy a zsákmányos kutyák hajlamosak arra, hogy megfogjanak bármit vagy bárkit. Magyarul keményen odaállnak a kerítéshez, és azt mondják, hogy ide nem jössz be, mert nem engedlek be. Legyen az egy másik kutya, vagy ember. Majd ahogy cseperedik, ennek fényében fogjuk folytatni a kiképzését" – kezdte Nyakas Gábor, aki azt is elárulta, miért fontos a kutyák ösztönének levezetése.

Ebben az esetben játékos keretek között megtanítom a Márknak, hogy hogyan tudja rendszeresen levezetni ezt az ösztönt a kutyában úgy, hogy ne váljon agresszívvá. Az ösztön ugyanis felülír minden tanult viselkedést, ha az nincs kezelve... De náluk biztosan nem lesz ezzel probléma

– tette hozzá a tréner. 

 

Kutyáknak szentelte az életét

Nyakas Gábor az egyik legkeresettebb kutyaviselkedés-szakértő, kutyatréner és kutyakiképző hazánkban. A szakember már több mint 30 éve él a hivatásának és segíti a tanulni vágyó gazdikat és kedvenceiket, ám mint kiderült, eleinte nem sok támogatója volt. Mint mondja, már gyerekként eldöntötte, hogy kutyákkal szeretne foglalkozni azonban rengetegen gúnyolták emiatt. Végül aztán rácáfolt a rosszakaróira. 

A kutyakiképzés egy hivatás, de mindenekelőtt egy szakma is. Erről nekem államilag elismert, szakirányos végzettségem van. Egy a magyar államtól, egy pedig a hollandtól

– kezdte a Ripostnak Gábor, aki több, az elmúlt harminc évét a gazdiknak és azok kedvenceinek szentelte. Ez idő alatt rengeteget tanult a szakmáról, azóta pedig saját technikáit is forradalmasította, s a jövő kutyatrénereit is képzi.

"Fontos volt számomra, hogy a gazdik olyan tanfolyamokon vehessenek részt, melyek a konkrét igényeiket fedik le. Nálam vannak kétalkalmas kiképzések, például arra, hogy a kutya megtanuljon pórázon sétálni, vagy megtanulja a helyes viselkedést más négylábúakkal szemben. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy minden kutya-gazdi páros más, tehát ami az egyiknek működik, az lehet, hogy a másiknak nem fog. Ezért mindig az egyedi igényeket vesszük figyelembe!" – tette hozzá a tréner, aki egyébként a tanfolyamok után sem engedi el diákjai kezét. Mint mondja, bármikor fordulhatnak hozzá segítségért vagy tanácsért. Pont úgy, ahogy azok a hírességek is teszik, akikkel együtt dolgozik.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Gyászol a királyi család: holtan találták a hercegnő egykori szerelmét

LELKIZŐ

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

LELKIZŐ

"Innen menj el" - Csúnyán kidobta feleségét a TV2 sztárja

LELKIZŐ

Nagy a baj: az életéért küzd a „The Voice” győztese